Leijonakuningas-trilogian viimeisin osa Leijonakuningas 3 ei periaatteessa ole edes jatko-osa, sillä se kertoo ajasta ennen kuin tuleva leijonakuningas Simba tutustui omituiseen parivaljakkoon Timoniin ja Pumbaan. Alkuperäisen Leijonakuningas-elokuvan fanit ovat kritisoineet tätä rainaa ankarasti, sillä siinä on jonkin verran porsaanreikiä jotka eivät osu yksiin alkuperäistarinan kanssa. Myös elokuvan hieman ronskia huumoria ei pidetty joissakin piireissä olenkaan sopivana. Myös yksi piirroselokuvien historian hienommista alkukohtauksista joutuu tässä elokuvassa pilkan kohteeksi.
Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata kertoo siis ajasta ennen kuin Simba tutustui Timoniin ja Pumbaan. Leffassa raotetaan pääasiassa vain Timon-mangustin historiaa; hän kuului ennen mangustiyhdyskuntaan, jonka tärkein tehtävä on tunnelien kaivaminen. Ikävä kyllä Timon-parka on hommassa surkea ja hänen toilaamisensa takia koko rakennelma sortuu. Koska Timonia ei enää kotikoloissa kaivata, päättää hän lähteä maailmalle onneaan etsimään. Tällä kyseisellä reissulla hän sitten tutustuu pahkasika-Pumbaan, josta tulee Timonin hyvä, joskin hieman hidasjärkinen ystävä.
Elokuvassa on paljon hauskoja kohtauksia ja huumori oli ainakin minun mieleeni. Tietysti hieman pisti suututtamaan, että Leijonakuningas-klassikkoa tällä tavalla “pilkataan”, mutta muuten elokuva on oikein viihdyttävä ja hauska. Ihan perheen pienimmille elokuva ei kuitenkaan sovi, sillä huumori saattaa olla junioreille aika raisua ja vaikeasti ymmärrettävää.