21.5.2001 01:56

Alkuperäinen nimi:Fallen
Valmistusvuosi:1998

Ilmeisimmin todella kauhistuttavaksi tarkoitettu leffa. Pääasiassa TV-sarjoja ohjannut Gregory Hoblit on yrittänyt loihtia jotain suurta niminäyttelijöiden voimin. Minua ainakaan tunnelma ei onnistunut kauhistuttamaan. Sen sijaan metallisen kuuloiset kirskahdukset äänimaailmassa ovat aika pahoja. Jos omistat kotiteatterin niin tämä on ihan hyvä audiotesti-levy.

Leffassa metsästetään sarjamurhaajaa, joka onkin itse piru ja liikkuu ihmisestä toiseen kosketuksen välityksellä. Tästä syystä murhaaja on hiukan normaalia vaikeampi saada kiinni. Todellisena päämääränä pirulla on saada maapallo haltuun niinkuin yleensä. Pirun olemassaolo selviää aina kun kamera kuvaa jonkin ihmisen näkemää. Jos kuva vääristyy… hip hei, siellä se piru luuraa. Kyllähän sen ymmärtää, että vääristynyt kuva maailmasta täytyy olla jos sen meinaa saada kokonaan itselleen.

Ilahduttavinta tässä leffassa on jälleen kerran huomata John Goodmanin monipuolisuus näyttelijänä. Kaikki pisteet hänelle. Äijä osaa olla äärimmäisen huvittava ja äärimmäisen vittumainen. Jos pidät John Goodmanista niin kannattaa katsoa muuten voi olla aihetta jättää väliin.

Arvosteltu: 21.05.2001