Ishiin visio on sairas ja hullu, samoin kuin maailmamme.

15.11.2003 18:48

Alkuperäinen nimi:Freezer
Valmistusvuosi:2000

Chihiro on tavallinen japanilainen työssäkäyvä nainen, jota varjostaa synkkä salaisuus. Hänet raiskattiin kolmen miehen voimin ja koko hullu tapaus kuvattiin videonauhalle, jonka voi nyttemmin ostaa ihka omaksi ”viihteeksi”. Vuosia myöhemmin Chihiron pahin uni käy toteen, kun yksi raiskaajista tulee hänen kotiinsa, raiskaa tämän, ja ilmoittaa vanhojen ystävysten tulevan kylään – raiskaamaan. Chihiro ei pysty kertomaan kenellekään tapauksesta ja oma poikaystäväkin näyttää selkää hänelle. Hän on nyt yksin, eikä mikään ei pysty suojelemaan häntä raiskaajilta. Chihiron päässä naksahtaa ja hän tilaa pakastimia tarkoituksena pakastaa hullut raiskaajat yksitellen.

Jos on Takashi Ishiin visiota uskominen, ettei raiskauksen uhri voi pyytää apua ja hänen pitää ottaa oikeus omiin käsiinsä, niin elämä on todella hullua. Yksi raiskaajista paljastaa yhdessä kohtauksessa Chihiron poikaystävälle tapahtuneesta, ja hän vain kääntää selkänsä naisella jättäen tämän omantunnon tuskiinsa. Poikaystävä olisi hyvin voinut kertoa poliisille tai itse hakannut raiskaajan, mutta ei. Mitä tämä tarkoittaa nykyajan maailmasta?

Vaikka Freezer sinänsä kuulostaa hyvältä, mutta toteutuksesta voi olla monta mieltä. Minkä takia Chihiro päätyy raiskaajien pakastamiseen, eikä vain yksinkertaisesti ampunut raiskaajilta aivot pellolle?

Freezer ei ehkä ollut niin hullu ja sairas elokuva kuin odotin, tai sitten minulla on sairas mieli. Kuitenkin elokuva on ihan hyvä, joka jo asemiltaan kannattaa katsastaa. Ishiin visio on sairas ja hullu, samoin kuin maailmamme.

Arvosteltu: 15.11.2003