Battle Creek Brawl (tunnetaan myös nimellä The Big Brawl) vuodelta 1980 oli Jackie Chanin elokuvadebyytti Amerikassa. Elokuvan ohjauksesta vastaa Robert Clouse, joka ohjasi myös Bruce Leen tunnetuimman elokuvan Enter The Dragon vuonna 1973.
Elokuvan juoni menee seuraavasti: vuosittain Battle Creek -nimisessä teksasilaiskaupungissa järjestetään laiton suurtappelu, jonka ainoa sääntö on, ettei sääntöjä ole. Kisan suosikki on isokokoinen heppu nimeltään Billy Kiss. Hänellä on karhunotteeksi kutsuttu ote, jolla hän pystyy tappamaan vastustajansa. Jackie Chanin esittämä kiinalainen kung fu -ekspertti, Jerry Kwan, joutuu mukaan tappeluun, kun gangsterit kidnappaavat hänen tulevan kälynsä. Ja ellei Jerry tappele, gangsterit tappavat tytön.
Jackie Chan näyttelee hyvin ja elokuvassa on mukana myös sitä Jackien muista elokuvista tuttua huumoria. Elokuvan ikäraja (K-18) on ehkä hieman liian korkea, sillä mielestäni K-15 olisi riittänyt hyvin, koska mitään hirveän raakaa toimintaa ei ole luvassa, vaikka potkut ja lyönnit viuhuvatkin aika tiuhaan tahtiin. Kaiken kaikkiaan Battle Creek Brawl on mainio elokuva, ja suosittelen sitä kaikille Jackie Chanista ja kung fu -filmeistä yleisesti pitäville. Battle Creek Brawl aloitti hienosti Jackien elokuvauran Amerikan maalla.
nimimerkki: Juki