Jonathan Hemlock (Clint Eastwood) teki sanktioita. Geneettisestä pigmenttivaivasta kärsivä Dragon (Thayer David) rekrytoi Hemlockin takaisin töihin. Luvassa on kieroilua.
Itäpuu itse ohjailee äärimmäisen 70-lukulaisen agenttijännärin missä ei ole kimalletta tai hienoutta. Kyseessä on pelkkää kostokierrettä syistä joilla ei oikeasti ole arvoa kenellekään ja pomot ovat pahimpia roistoja joita maailmaan mahtuu. Juoni ei ole mikään omalaatuisuuden riemusaattue, mutta meinkinki on asianmukaisen tylyä ja kyynistä. Vähä mukana oleva toiminta myös sopii leffan ynseään asenteeseen erittäin hyvin ja rähmäinen Pope (Gregory Walcott) muistuttaa kätyrille itsestään jatkuvasti.
Pääroolissa Eastwood on ammattinsa kyynistämä kovanaama joka ei lopettanut eettisistä syistä – hän lopetti todennäköisyyksien vuoksi. Thayer David on irvokas roisto ja Gregory Walcott on niljakas kätyri. Muitakin rooleja löytyy ja ne ovat juuri genren vaatimia juippeja.
Tumma sävy ja kyyninen meininki on aina plussaa, mutta liian pitkä aika leffasta menee junnailuun ja vasta lopussa on hieman toimintaa. Hyvä suoritus Itäpuulta itseltään, mutta hänkään ei saa päämäärättömään kieroiluun sisältöä.