Mikäli käsitin oikein, kertoi Amityville II: The Posession ajasta ennen ensimmäistä osaa. Kyseessä ei ilmeisestikään ollut kuitenkaan teloitus, josta The Amityville Horror alkoi.
Montellin perhe (isä, äiti ja neljä lasta) muuttavat vanhaan Amityvillen taloon, joka vaikuttaa aivan tavalliselta asunnolta. Jo muuttovaiheessa alkaa kuitenkin tapahtua selittämättömiä asioita ja kun eräänä iltana perheen esikoinen on yksin kotona, tarttuu jotakin talon pahuudesta häneen…
Tehdään nyt heti alkuun selväksi, että ykkösen kaltaista psykologista trilleriä ei kannata odottaakkaan näkevänsä. Tässä jatkiksessa meno on nimittäin nopeatempoisempaa, rajumpaa, väkivaltaisempaa ja (ikävä kyllä) huomattavasti huonompaa. Kyseessä ei kuitenkaan aivan turha leffa ole, karmiva se onnistui ainakin paikoittain olemaan, mutta jännitystä ja juonenkehittelyä oltaisiin tarvittu enemmän. Myös ikävän ennalta-arvattava raina on, jo suhteellisen alussa tietää mitä tuleman pitää.
Eniten leffassa kuitenkin häiritsi itse pahan ruumiillistuman, eli talon, taka-alalle jättäminen. Elokuvassa keskityttiin aivan liikaa pahan saastuttamaan poikaan, jolloin itse kartano tuntui loppua kohden lähestyttäessä sivuseikalta. Lopussa oli myös sorruttu yhden elokuvahistorian kuuluisimman kauhuelokuvan, Manaajan, plagioimiseen. Itse asiassa raina alkoi loppua lähestyttäessä muistuttaa niin paljon kyseistä kauhuteosta, että sen matkiminen kuulosta aivan liian lievältä kuvaamaan sitä samankaltaisuutta.
Leffa lähti käyntiin hyvin ja keskivaiheilla tuntui jopa vähän parantuvan, mutta loppu onnistui vesittämään sen lähes totaalisesti. Ihan jännähän elokuva oli ja hyvä sinänsä, mutta en nyt menisi erityisen hyväksi sanomaan, vaikkei kyseessä suinkaan huono pläjäys ole.
Julkaisuun oltaisiin voitu panostaa enemmän. Halpisjulkaisu näyttää nimittäin ikävältä hyllyssä. Hienot valikot levyltä kyllä löytyivät, liikkuvat kuvat kohtausvalikkoonkin oli saatu mukaan. Ekstroja ei mitäänsanomattoman kuvagallerian lisäksi ole kuitenkaan yhtään. Ei edes teatteritraileria!
nimimerkki: Elokuvafriikki