John Wick on kostotarina, josta ei toimintaa puutu!

7.3.2017 15:58

Alkuperäinen nimi:John Wick
Valmistusvuosi:2014

Homman nimi on tämä: John Wick on entinen palkkatappaja, joka on vetäytynyt eläkkeelle. Venäläinen mafia vahingoittaa Wickin vaimon jättämää koiraa, autoa ja Wickiä itse. Tämän jälkeen hän kaivaa esille asevarastonsa ja lähtee kostoretkelle.

John Wick on siis kostotarina, joka toimii yllättävän hyvin. Idea eläkkeeltä palaavasta jonkin sortin agentista on jo käytetty moneen kertaan, mutta se ei olekkaan John Wickin parhaimpia puolia. John Wick on täynnä toimintaa ja onnistuu vakuuttamaan juuri sillä toiminnalla. Eikä John Wickin soundtrack ole huono. Päinvastoin, musiikki on todella coolia ja mukavaa kuunneltavaa. Myös ympäristö missä Wick aikoo pistää haisemaan on todella siistiä jälkeä. Siistiä jälkeä tekee myös John Wickiä esittävä Keanu Reeves, joka sopii rooliinsa mainiosti. Reeves on suoraansanoen täydellinen valinta rooliin, vaikka ei ole mikään näyttelemisen mestari. Lisäksi mafiapomoa esittävä Michael Nyqvist tekee myös Reevesin tapaan loistavan suorituksen roolissaan.

John Wick hahmona on aikalailla tavallinen toimintasankari ja agentti. Hahmon viehättävyys tulee siitä, ettei hänen menneisyydestä paljasteta melkein mitään, joka antaa katsojalle valtuuden ajatella kuka tuo mies on. Yhden asian John Wickista kyllä ymmärtää varmasti kaikki ja se on ”vaarallinen tappokone”. Tuo sana kuvastaa miestä enemmän kuin tuhat kuvaa… Eiku, miten se menikään?

Vuoden 2017 jatko-osan takia oikeastaan päätin tämän katsastaa ja nyt jälkeenpäin en kadu sitä. John Wick on nimittäin viihdyttävä toimintaelokuva, joka toimi hyvin ainakin omalla kohdallani. Jatko-osa ei toimi samalla tavalla, mutta ei ole missään nimessä huono. Siinä ei vain ollut sitä samaa mitä tässä ensimmäisessä osassa. Suosittelen leffaa kaikille toiminnan ystäville.

Arvosteltu: 07.03.2017