Johnny Depp on tämän elokuvan tähti, sitä ei voi kiistää.

22.5.2006 02:43

Alkuperäinen nimi:Finding Neverland
Valmistusvuosi:2004

Canalin kevään ensimmäinen elokuva, Finding Neverland oli minulla tarkoitus käydä tarkastamassa ihan teatterissa, mutta jostain syystä en sitten saanut käytyä. No, nyt oli hyvä aika korjata tuo virhe.

Elokuva kertoo miehestä, joka loi rakastetun Peter Panin ja hänen tarinansa. Hän oli epäonninen teatterikäsikirjoittaja, eli yhdentekevässä avioliitossa ja piti jalkansa turhankin tiukasti maan pinnalla, kunnes tapasi eräänä päivänä leskinaisen ja tämän neljä poikaa. Siitä alkoi mielikuvitus lentää ja paljon mies käytti lähteitä myös tosielämästä. Valitettavasti suhde tähän leskinaiseen alkoi näkyä myös hänen muussa elämässäänkin. Siinäpä ainekset hyvään ja koskettavaan draamaan.

Johnny Depp on tämän elokuvan tähti, sitä ei voi kiistää. Depp on jo aikaisemmin todistanut olevansa ammattitaitoinen ja muuntautumiskykyinen näyttelijä, eikä hän petä tässäkään. Hän on oikea nappivalinta. Hyvää työtä tekevät myös lapsinäyttelijät ja Kate Winslet, eli näyttelijöistä ei ole valittamista.

Elokuvan juoni on ihan mielenkiintoinen ja käsikirjoituskin onnistunut, tosin siltä kesti hieman päästä kunnolla alkuun. Elokuvan perusvire on hyvä, tunnelmaakin löytyy mukavasti.

Ohjaajaa en tunne, mutta hyvin hän on homman hoitanut. Elokuva pitää mielenkiinnon yllä alusta loppuun ja kerronta on taidokasta. Muutamat taiteelliset osiot ovat hyvin toteutettuja ja omiaan huumaamaan katsojaa.

Oikeastaan Finding Neverlandin ainoa vika on sen pituus, joka ei mielenkiintoisesta tarinasta huolimatta aivan loppuun asti jaksa kantaa, mutta mitään hirveitä ongelmia sen kanssa ei pitäisi olla. Toinen pieni vika on elokuvan tunnepitoisuudessa: Elokuvan ilmapiiri on elämänmyönteinen ja valoisa, mutta ehkä turhan mollivoittoinen puolenvälin jälkeen. Koskettavuuteen on toki syytäkin, mutta liika sentimentalisuus häiritsee aina vähän. Mutta taidokkasti elokuva silti on tehty, enkä voi kieltää olleeni koskettumatta.

Mutta loppujen lopuksi Finding Neverland on onnistunut draama mielenkiintoisesta tositarinasta ja hieman liiallisesta sentimentalisuudesta huolimatta toki myös tunteita herättävä ja koskettava elokuva, jota tähdittävät hyvät näyttelijät. Suosittelen kaikille aiheesta ja tunteellisista draamoista kiinnostuneille.

nimimerkki: Sano mitä sanot

Arvosteltu: 22.05.2006