23.7.2001 00:23

Alkuperäinen nimi:Lost Souls
Valmistusvuosi:2000

Arska näki leffan trailerin ja odotukset olivat kovat saada tapaus silmiin. Viimein tämä päätyikin Arskan DVD-masiinaan.

Kysymyksessä on erittäin visuaalinen ja tummasävyinen pläjäys. Kuvapuoli on mietitty ja toimii aivan loistavasti. Leffan sävyt ovat tummia. Valoja ja varjoja sekä muita kuvallisia tehokeinoja on käytetty paljon hyväksi siivittämään tarinaa. Eipä kumma että visuaalinen puoli on hallussa sillä debyyttiohjauksensa tässä tekevä Janusz Kaminski on ollut Steven Spielbergin kuvaajana jo vuodesta 1993. Filmille on tarttunut mm. Shindlerin lista josta Januszille napsahti Oskarin pysti. Yhteistyö tuntuu jatkuvan edelleen. Eli ei mikään turha jätkä.

Leffan juoni onkin sitten hiukan kökömpi tapaus. Hommasta jää sekava maku. Ateisti menestyskirjailija Peter Kelson saa kuulla että anti-kristus materialisoituu hänen kehoonsa lähiaikoina. Eipä ole äijällä mukava kohtalo. Winona Ryderin esittämä Maya Larkin on ollut paholaisen vallassa, mutta tauti on saatu hoidettua manaamalla. Tämä onkin jäänyt pyörimään kirkon tehomanaustiimiin ulkopuolisena avustajana omien kokemustensa kautta. Näyttelijänsuoritukset ovat ammatitaitoista työtä, mutta juoni ei vain oikein kulje ja huomio keskittyy pakostakin loistavasti toteutettuun visuaalisuuteen.

Pettymykseksi leffaa ei ihan voi sanoa koska kuvapuoli on tosiaankin enemmän kuin kunnossa. Jos juoni olisi ehjempi ja selkeämpi niin tässähän olisi kysymyksessä aivan mestariteos. Nyt kokonaisuus jää jotenkin puolitiehen. Harmittavaa.

Muutamia hyviä säikäytyksiä on tiedossa, joten jos sinulla on sydämentahdistin suosittelen ainakin tarkistamaan paristot ennen katsomista.

Arvosteltu: 23.07.2001