Tässä pläjäyksessä ollaan Israelissa. Olivia Williamsin esittämä arkeologi Sharon Golban tekee hautalöydön. Sana kulkee myös Vatikaaniin, koska haudassa oleva luuranko voi kuulua hyvinkin Jeesukselle. Vatikaani lähettää ex-sotilaan, nykyisen papin Matt Gutierrezzen jota esittää Antonio Banderas, varmistamaan että luut ei ole Jeesuksen. Tämä on erittäinkin tärkeää todeta sillä menettäisihän miljoonat ihmiset uskontonsa ja myös papisto omat työpaikkansa. Jeesus on ylösnoussut eikä luita voi olla olemassa. En ala tässä sen enempää setvimään paljastuiko luut kuuluvaksi Jeesukselle vai ei. Jos haluat sen tietää niin silloin joudut tämän leffan ehkä katsomaan.
Tapaus vaatisi täyden sisäistämisen tueksi enemmän tietoa Lähi-idän tilanteesta ja enemmän opettajan kuuntelua koulun uskonnon tunneilla. Mukana pyörii katolilaisia, israelilaisia, palestiinalaisia ja israelin ortodokseja. Kaikki hämmentävät politiikassa ja uskonnossa sekä yrittävät saada tilanteesta hyödyn itselleen. Arska ei huonona uskonnontuntien seuraajana ja uutisia silloin tällöin seuranneena kokenut saavansa irti kaikkea mitä leffalla olisi ollut mahdollisesti tarjottavaa. Herää kysymys, miksi tehdä näinkin vaikeaselkoista ja laajaa taustatietoa vaativaa leffaa. Onko tarkoitus saada ehkä ihmiset ottamaan uskon ja politiikan asioista selvää. En usko.
Hiukan jäi siis oman sivistymättömyyden takia hölmö olo. Leffan toteutus on ammattitaidolla tehtyä ja näyttelijäsuoritukset toimivia. Jos olet blondi ja pidät Anton Banderasta seksisymbolinasi, suosittelen kaikkea muuta hänen tuotantoaan kuin tätä.