Action-fanina olin huolestunut, että Van Dammen leffoja ei ollut tullut oikein katsottua. Päätin siis vuokrata In Hellin, sillä vankilaleffatkin ovat hyvin kiinnostavia. Valinta meni nappiin. Elikkä Van Dammen esittämän Kylen vaimo murhataan eikä korruptoitunut valamiehistö tuomitse tappajaa. Kyle pistää hänet oma-aloitteisesti kylmäksi ja niinpä hän itse pääsee selliin. Vankilajohtaja pakottaa vankeja tappelemaan kuolemaan saakka ja muut lyövät vetoa. Kylestä kehittyykin kunnon turpiinmättäjä.
Tarina on hyvä ja mielenkiintoinen ja se olikin osasyy tämän katsomiselle. Toimintaa löytyi yllättävän paljon ja se oli paikoin aika raakaa. Tappeluissa ei nähdä Kung Futa tai mitään muitakaan kamppailulajeja vaan mättäminen hoidetaan ihan perusmenetelmillä. Yksi vika toimintakohtauksista löytyy: ne ovat turhan lyhyitä. Onneksi niitä sentään tulee mukavaan tahtiin ja fiilis on päällä. Välistä teknomusiikki taas ei oikein sovi tunnelmaan, mutta muuten sävellykset toimivat hyvin.
Actionin ohella nähdään toimivaa vankiladraamaa. Kylen ja hänen sellitoverinsa ystävyyttä kuvataan ilman siirappisia ylilyöntejä ja muutenkin pohdiskellaan, että onko se tappeleminen niin kannattavaa. Ringo Lam tekee hyvän ohjaustyön ja kuvaa mätöt niinkuin pitääkin. Eli ei massiivisia kamera-ajoja tai vastaavia. Tästä päästäänkin Van Dammen roolisuoritukseen. Vaikka yleisesti ottaen häntä pidetään surkeana näyttelijänä niin ainakin In Hellissä hän vetää hyvän roolin. Vähäilmeisyys tuo pelkkää uskottavuutta hänen hahmoonsa kuten yleensäkin toimintaleffoissa.
Jos toiminta ja vankiladraama kiinnostaa niin tämä kannattaa ehdottomasti katsoa. Varsinkin jos on Van Damme-fani. Itse sain hänestä tämän leffan perusteella hyvän kuvan.
nimimerkki: Ale