Tappajahai sai aikoinaan minutkin seuraamaan vedenalaista toimintaa normaalia tarkemmin, varsinkin mökkijärvellä uiskennellessa. Tosin en nähnyt filmiä ihan ilmestymisvuonna, koska olin tuollon vasta 4v.
Moni elokuva on saanut itselleen jatko-osan, ja yleisesti ottaen ainakin ensimmäinen jatko-osa on ollut katsomisen arvoinenkin. Tämän jatko-osan juoni seuraa hyvin pitkälle originaalin juonta. Neljä vuotta on kulunut siitä kun hai viimeksi terrorisoi ja pureskeli niin uimareita kuin veneenreunojakin. Amityn rauhallisen lomaparatiisin rannoille on nyt kulkeutunut uusi keskivertoa suurempi valkohai, joka aiheuttaa ongelmia turisteille, kaupungin päättäjille ja ennen kaikkea pikkukaupungin sheriffille.
Sheriffi on juuri uskaltautunut takaisin veden lähistölle viimekertaisten kokemusten jälkeen, mutta kun ihmisiä alkaa katoamaan, muistuvat sheriffillä heti vuosien takaiset tapahtumat mieleen.
Enpä muista milloin olisin nähnyt näinkin turhaa jatko-osaa. Juoneen ei ole selvästikään panostettu pätkän vertaa, vaan tekijät ovat luottaneet ykkösosan maineeseen. Sentään ovat saaneet houkuteltua ykkösosasta tutun pääosamiehen mukaan. Jos vertaisin elokuvaa ensimmäisen tappajahain aikaansaamiin tuntemuksiin, arvosana olisi selvästi huonompi, mutta pyrin pisteyyttämään filmin ihan omana kokonaisuutena. Ei tätä kuitenkaan voi suositella edes ykkösestä enemmänkin innostuneille.