Juonellisesti ja käsikirjoituksen puolesta leffa kuuluu kyllä edelleen aivan ykkössuosikkeihin.

16.10.2002 21:03

Alkuperäinen nimi:No Way Out
Valmistusvuosi:1987

Yksi kaikkien aikojen parhaista näkemistäni elokuvista. Teknisessä mielessä jotkin yksityiskohdat saattavat tietysti tänä päivänä vähän tökkiä (esim. erään olennaisen valokuvan tutkimiseen käytetyn tietokoneen nopeus). Mutta juonellisesti ja käsikirjoituksen puolesta leffa kuuluu kyllä edelleen aivan ykkössuosikkeihin, johon vertaan monia muita.

Jännityksen tiheneminen on aivan omaa luokkaansa, jos pitää laillani loppua kohden tiivistyvästä tunnelmasta, ja loppuratkaisusta, joka on yllättävämpi kuin se ilmeinen, mitä on odottanut muka mielestään koko ajan. Popcornia kuluu ja leuat rouskuttavat, aivot raksuttavat, Costnerkaan ei ole niin tympivä vaan rooli laivastoupseerina sopii hänelle oikeastaan erittäin hyvin.

Mitä muuta leffalta voi toivoa? Tässä ei ainakaan ole järjetöntä räiskintää, autojen tuhoamista tms. nykypäivän “pakollista” Hollywood-roinaa, vaan Hitchcockmainen juoni ja ohjaus. Lähellä täydellistä viihde-elokuvaa, tämä on minun mielipiteeni.

Nimimerkki: Pexu

Arvosteltu: 16.10.2002