Aika pohjanoteeraus tämä leffa. Näitä tarvitsee nähdä oikeastaan vain sen takia että saa leffojen kontrastiasteikon palautettua kuntoon. Hyvät leffat tuntuvat entistä paremmilta ja huonot ovat vain huonoja kuten tämä. “Jännärin” juonesta ei sen enempää kuin että tämän pitäisi olla eroottinen thrilleri.
Hiukan alkoi vaivaamaan että pitävätkö naiset Kiefer Sutherlandia jotenkin eroottisena henkilönä kun hänet on tähän valittu miespääosaan? Naisillehan tämä on pääosin tarkoitettu. Leffan kohderyhmäksi lienee ajateltu “Käsi, joka kehtoa keinuttaa” yms. katsojat. Valitettavasti tämä ei yllä edes minkään näkemäni keskitasoisen jännärin mittoihin.
Niminäyttelijöidenkin täytynee tehdä keskinkertaisia ja jopa huonoja leffoja välillä, jotta saavat maksettua uima-altaan puhdistuksen ja muut juoksevat kulut. Toisaalta ei leffa välttämättä aina ole huono käsikirjoituksena, siitä vain jostain syystä tulee sellainen. Ikävä kyllä tämä on huono käsikirjoituskin.
Leffa ei tarjoile mitään uutta ja muutamat “yllättävät” juonen käänteet ovat ennalta arvattavia ja eivät jaksa yllättää sen enempää kuin krapula pubi-illan jälkeen. Jos aiot katsoa tämän niin suosittelen miettimään jotain muuta.
Asia joka jäi erityisesti kaiveleen on China Beachista tutun ihanan Dana Delanyn näkeminen yhteiskunnan säännöistä piittaamattomana juonittelijana. Toisaalta onneksi henkilökuvat eivät olleet millään tapaa syväluotaavia. Unohdan tämän leffan viikon kuluessa ja voin taas ajatella Danaa China Beachin ihanana hoitsuna ja siitä piste.