On vuosi 1942 ja Steve Rogers päätyy kokeeseen, jonka läpäistyään hänet muutettaisiin supersotilaaksi. Kun hänet muutetaan lihaksikkaaksi supersotilaaksi, hän alkaa käyttää voimiaan hyvään ja puolustaa isänmaataan. Hän ottaa nimekseen Kapteeni Amerikka ja joutuu taistelemaan Punakalloa vastaan, jolla on myös samanlaisia voimia.
Marvel Cinematic Universe on tehnyt uusia menestyksekkäitä elokuvia elokuva elokuvaltaan ja on varmasti kaikille jollain tavalla tuttu. MCU:n ensimmäisen vaiheen elokuvat ovat Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger ja uskomattoman suuren saavutuksen saavuttanut ja supersankarielokuvien uuden merkkiteoksen tittelin saanut The Avengers. Nyt kerron mielipiteeni Captain America: The First Avengerista, joka on MCU:n viides elokuva.
Elokuva ei sijoitu nykymaailmaan (loppua lukuun ottamatta) vaan toiseen maailmansotaan. Vanha maailma oli luotu hienosti ja Marvelin elokuvien elementit hehkuivat lävitse. Toiminnan keskellä juoni unohdetaan tyystin, joka on elokuvan heikoin puoli. Tarina on niin heikko, että ihan ihmetyttää. Onneksi tarinan aukot on paikattu jotenkuten toiminnalla. Elokuvan amerikkalaisen henkisyyden voi nähdä huonona asiana, mutta joillekkin se voi olla myös hyvä. Itse pidin siitä ihan kohtalaisesti, koska se ei haitannut loppujen lopuksi ollenkaan. Musiikki on ihan mukiinmenevää settiä.
Kapua näyttelevä Chris Evans tekee hyvää työtä ja sopii täydellisesti rooliinsa, mutta ei vedä vertoja Iron Mania/Tony Starkia näyttelevälle Robert Downey Juniorille. Eversti Chester Phillipsin roolissa oleva Tommy Lee Jones on ihan hyvä roolissaan ja samoin myös Steve Rogersin kaveria näyttelevä Sebastian Stan, joka ei kuitenkaan ole aivan yhtä hyvä kuin Evans ja Jones. Elokuvan pahis on aika heikoilla vesillä, joten on ehkä parempi, että jätän tällä kertaa sanomatta.
Elokuvan loppu valmistee The Avengers elokuvaa, jossa kaikki loksahtaa paikoilleen ja yhdistää tuntemamme sankarit. Itse sanoisin jatko-osan eli Captain America: Return of the First Avenger (tunnettu myös nimellä The Winter Soldier) olivan tätä parempi, koska siinä oli parempi pahis ja juontakin oli vähän. Myös synkkyyttä oli lisätty hieman. Ensimmäisestä osasta olisi voinut saada neljän tähden arvoisen, jos juoni tai pahis olisi ollut kohdillaan. Jos kummatkin olisivat olleet hoidettu hyvin, elokuva olisi ehdottomasti Marvelin parhaimmistoa.