Toimintaa isolla T:llä. Die Hard on toimintaelokuvan eliittiä tunnelmallisesta alusta aina rytisevään loppukohtaamiseen hyvän jätkän ja roiston välillä.
Bruce Willis John McClanena on täydellinen valinta. McClane ei ole kuin kotonaan tulitaistelussa malliin John Wayne, vaan hän pelkää, häneen osuu ja hän väsyy. Die Hard oli ensimmäinen toimintaelokuva, minkä sankari otti selkäänsä ja urakalla. McClanea ammutaan, räjäytetään, mukiloidaan, pudotetaan, solvataan ja juoksutetaan koko reilut kaksi tuntia.
Brittinäyttelijä Alan Rickmanin esittämä Hans Gruber johtaa joukkonsa sekalaisia konepistoolein aseistettuja kovanaamoja kaappaamaan panttivankeja ja siinä sivussa 640 miljoonaa dollaria ylellisestä pilvenpiirtäjästä jouluaattona, joskin panttivankien joukossa on McClanen vaimo Holly ja McClane itse pääsee livahtamaan ilman kenkiä ja pelkkään paitaa ja housuihin pukeutuneena talon sokkeloihin.
Koska Die Hard sisältää vain 12 pahaa jätkää, joista osa on merkittäviä henkilöhahmoja, pahisten tappamisen tulee olla tarkkaa, nopeaa ja harkittua. McClane teilaa pahiksia yksittäin tai pareittain räväköissä toimintakohtauksissa, joissa veri lentää, ruuti savuaa ja one-linerit lentävät. Ja tämän kaiken rytinän, mäiskeen ja ryskeen alla on kovaa jännitystä sisältävä käsikirjoitus.
Kaikilla tavoilla täydellinen toimintaelokuva.
nimimerkki: Jurpo