Nimensä mukaisesti kyseinen DVD sisältää Guns n’ Roses nimisen bändin musiikkivideoita yhteensä 13 kappaletta. Musiikkivideot eivät mielestäni yleensä ole yhtä mielenkiintoista katsottavaa kun live-esiintymiset, mutta poikkeuksiakin löytyy. Siitä esimerkkinä tämä DVD, kuitenkin sillä edellytyksellä että bändin musiikki ei aiheuta vatsahappojen pyrkimistä kurkun suuntaan.
Appetite for destruction -levy ilmestyi ollessani lukion ekalla vuonna 1987. Tuolloinen luokkakaverini Jorma (terveisiä ja kiitoksia) tutustutti minut bändin tuotantoon. Minua ei kauaa tarvinut vakuutella, levy (jonka ostin originaalina C-kasettina) oli ehdotonta huippulaatua. Tälle DVD:lle on musiikkivideon muodossa päätynyt levyn kolme suurinta hittiä: Welcome to the jungle, Sweet child o’ mine ja Paradise city. Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin väitän edelleen että Sweet childissa on maailman paras kitarasoolo. Videot eivät ole myöhempien aikojen tapaan pienoiselokuvamaisia, vaan niissä näytetään bändin jäseniä instrumenttiensa ääressä.
GnR julkaisi vuonna 1989 Lies-nimisen levyn, joka sisälsi neljä aiemmin julkaistun Live! Like a Suicide -EP:n live-esitystä ja neljä uutta akustista äänitystä. Jotkut levyn biiseistä sisältävät melko suorasanaista tekstiä, josta syystä levy joutui keskivertolevyä enemmän kukkahattutätien paheksuvien katseiden ja puheiden kohteeksi. Levyn ainoa videojulkaisu on nimeltään Patience ja löytyy tältä lätyltä. Biisi oli erittäin suosittu aikakauden discojen viimeisenä hitaana. Video sisältää jo hieman tarinaakin pelkän musisoinnin lisäksi.
Vuonna 1991 GnR teki jotain mullistavaa, joskaan ei ennenkuulumatonta. Se julkaisi yhtä aikaa levyt Use your illusion I ja II, jotka molemmat olivat tupla-LP:tä. Biisejä levyiltä löytyy yhteensä 30 ja kahdeksan niistä löytyy tältä lätyltä videon muodossa: Don’t Cry, Live And Let Die, November Rain, Yesterdays, The Garden, Dead Horse, Garden Of Eden ja Estranged. Don’t cry -biisistä on molemmilla levyillä oma, eri sanoituksen sisältävä versio. DVD:llä on alkuperäissanoituksellinen versio. Levyn musiikkivideot alkoivat tässä vaiheessa osittain muistuttaa minielokuvia, joista saattaa sanoituksia kuunnellessa löytää jopa jonkinlaista sanomaa (?). Paras esimerkki tästä on liki yhdeksänminuuttinen November rain, jota taivaskanavat monesti näyttivät vain viitisen minuuttia alusta ennen feidausta. Garden of Eden -biisi ei kuulu suurimpiin suosikkeihini, mutta sen musiikkivideo on (paremman sanan puutteessa) hilarious !
The Spaghetti Incident? -niminen cover-levy ilmestyi vuonna 1993. Levyn ainoa videojulkaisu, vanha Skyliners-klassikko vuodelta 1959 Since I Don’t Have You ei saavuttanut monen aiemman musiikkivideon suosiota taivaskanavilla, eikä levyltä käsittääkseni julkaistu muita videoita. Levyn muut biisit koostuvat lähinnä vanhoista punk-covereista, joita Gunnarit itse nuoruusvuosina kuuntelivat.
Kaikenkaikkiaan loistava paketti huippumusiikkia vuosien takaa. Kunpa bändi joskus vielä kokoontuisi yhteen alkuperäisjäsenistöllä. Olisin valmis maksamaan keikkalipusta hyvät rahat. Ainoa puute tällä DVD:llä on oikeastaan You could be mine -videon puuttuminen kokonaan. Biisihän esiintyi elokuvassa Terminator II ja musiikkivideossa Terminaattori mm kalkuloi bändin jäsenien uhkaprosentteja. Videota näytettiin myös ahkerasti kaikilla musiikkikanavilla. Tiedä sitten onko syynä puuttumiseen tekijänoikeudelliset seikat vai mitkä, mutta ilman muuta biisi ja video olisi kuulunut tälle lätylle.