Kaikessa typeryydessään todella hauska kauhukomedia.

4.5.2008 18:13

Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Kondom des Grauens
Valmistusvuosi:1996

Ralf Königin kulttimaineeseen nousseeseen sarjakuvaan perustuva Tappajakondomi on aika erikoinen tapaus. Itse ainakin ajattelin, että elokuva, joka kertoo miesten sukukalleuksia irti napsivasta kondomista ei millään voi olla hauska, saatika sitten kantaaottava tekele. Olin kuitenkin väärässä, kuten yleensä. Tappajakondomi on kaikessa typeryydessään todella hauska kauhukomedia.

Elokuva kertoo siis kondomista, jolla on paha tapa purra irti peniksiä. New Yorkin poliisi on hämillään moisista tapauksista ja aluksi syy pistetään huorien ja rattopoikien syyksi. Tapausta tutkiva poliisi Mackeroni joutuu kuitenkin pian itse tekemisiin tappajakondomin kanssa ja jutun edetessä hän pääsee selville, mistä moinen hirviö on saanut alkunsa.

Vaikka leffa on alusta loppuun saakka ihan naurettavaa huttua, siihen on kuitenkin onnistuttu ujuttamaan opetus. Kuten Königin sarjakuvassakin, leffassa paljon esillä oleva miesten välinen homoseksuaalisuus kuvataan huumoristisessa valossa, mutta ei suinkaan pilkaten ja sormella osoitellen.

Elokuvassa vilisee kaiken aikaa pieniä hauskoja yksityiskohtia, näyttelijävalinnat ovat osuneet nappiin ja leffa pysyy tasaisesti hauskana loppuratkaisuun saakka. Verta elokuvassa lentää jonkin verran, mutta silläkään ei mässäillä. Se tekeekin leffasta ihan mukavaa ja todella hauskaa katsottavaa.

Arvosteltu: 04.05.2008