William Bonney (Emilio Estevez), joka tunnetaan myös nimellä Billy The Kid, on rötöstelevä nuorukainen joka joutuu eräänä päivänä John Tunstallin (Terence Stamp) omistamalle pienelle maatilalle, jossa työskentelee monia hyviä työmiehiä kuten Doc (Kiefer Sutherland), Dick (Charlie Sheen) ja loistava veitsenheittäjä Jose (Lou Diamond Phillips). Tunstallilla asiat eivät ole yhtä mallikkaasti kuin näyttää sillä hänellä on sanaharkkaa kilpakumppaninsa Murphyn kanssa. Riita johtaa eräänä päivänä siihen että Murphyn miehet tappavat Tunstallin kylmäverisesti. Koko kylä tietää totuuden Tunstallin murhasta, mutta sheriffikään ei uskalla mennä pidättämään Murphya ja hänen miehiä. Tämä taas johtaa siihen että Tunstallin maatilan kostonhimoiset työmiehet pestautuvat apulaissheriffeiksi ja lähtevät kostoretkelle. Pian kostoretki ylittää lain rajat ja niinpä nuoret sankarimme joutuvat itse lainsuojattomiksi.
Nuoret sankarit on vanhan koulukunnan konstein tehty länkkäri, joka yllätti ainakin allekirjoittaneen positiivisesti sillä 80-luvun puolella ei oikein kovin kummoisia länkkäreitä syntynyt. Nykyään kuolemaa tekevän lajityypin parhaatkin teokset tehtiin jo kauan aikaa sitten. Nuoret sankarit kuitenkin tekee poikkeuksen ja onnistuu olemaan sekä laadukas että viihdyttävä länkkäri yhtäaikaa. Elokuva alkaa kiinnostavasti Bonneyn päästessä Tunstallin maatilalle töihin. Vain keskivaiheilla elokuva alkaa junnaamaan paikoillaan muttei kovin pahasti. Loppua kohden elokuva sitten nostaa tasoaan ylemmäs ja katsojan on helppo pysyä juonessa mukana.
Elokuvan näyttelijäkaarti on nimekäs ja koostuu oman aikansa tähdistä. Emilio Estevez on yllättävän hyvä valinta Billy The Kidin rooliin ja tuo hahmoonsa poikamaista otetta. Estevezin veli Charlie Sheenkin on elokuvassa mukana ja hoitaa roolinsa perusilmeilyllä. Muutkin näyttelijät ovat siedettäviä eikä ylinäyttelemistä ole tiedossa tällä kertaa. Ohjaaja Christopher Cainin nimi ei sano minulle mitään mutta herra hoitaa tehtävänsä kohtalaisen hyvin.
Turhan aliarvostettu länkkärihän tämä on ja senkin kertoo se että Suomessa leffasta ei ole saatavilla muuta kunnollista DVD-julkaisua kuin Egmontin halpajulkaisu. Kaikille länkkärifaneille on tiedossa ehdoton katselukokemus ja useammankin kerran tämä tulee katsastettua. Nuoret sankarit sai myös jatko-osan kaksi vuotta myöhemmin, joka ei tietenkään yllä ykkösen tasolle, mutta on sekin hyvää viihdettä.
nimimerkki: Mask