The Perfect Host. Elokuvan nimessä ei ole sanaa “perfect” todellakaan turhaa. Elokuva on todella hyvä. Leffa onnistuu pitämään katsojan otteessaan loppuun asti.
Leffan juoni on mielenkiintoinen. Se asettaa katsojalle tietyt ennakko-odotukset, mutta hyvin todennäköisesti osoittaa ne vääriksi.
Rikollisen karkumatkasta ei tulekaan mikään helppo matka, päinvastoin. Lopussa katsojalle heitetään märkä rätti vasten kasvoja, kun käy ilmi, että kaikki ei ole todellakaan sitä, miltä näyttää.
Pääosassa nähdään Frasierista tuttu Niles Crane elikkäs David Hyde Pierce. Mies on kerta kaikkiaan loistava tässä täysin erilaisessa roolissa. Kilttinä psykiatrina tunnettu mies on tässä jotain aivan muuta. Clayne Crawford peesailee aivan hyvin taustalla, mutta Hyde Pierce on selkeästi leffan kantava voima.
Leffan kesto on juuri sopiva. Elokuva tuntuu jopa huomattavasti pidemmältä kuin mitä se on. Tämä johtuu siitä, että elokuvan tarinaan pystyy uppoutumaan täysillä mukaan.
Leffan genressä on mainittu komedia, sitä ihmettelen miksi. Johtuuko se Hyde Piercen aiemmasta roolista vai mistä? Kyllä tässä leffassa pari todella hauskaa kohtaa on, mutta ei tämä varsinaisesti ole lähelläkään komediaa. Trillerinä ja draamana tämä on parhainta kastia. Hahmojen hulluus ja epätoivo kuvataan todella hyvin ja näyttelijöiden kyvykkyys on tässä kohtaa suuressa osassa.
Jos olet trillereiden ystävä, niin suosittelen tätä varauksetta. Tämän leffan voisi laittaa hyllyyn “must see” leffojen viereen.
[stars=4,5]