Jerry Bruckheimerin tuottama ja Michael Bayn ohjaama Pearl Harbor kertoo kyseisen tukikohdan pommituksesta toisessa-maailmansodassa. Randall Wallace on tehnyt pommituksen ympärille hyvän tarinan.
Lapsuuden ystävät Rafe ja Danny (Affleck ja Hartnet) ovat olleet pienestä pitäen kiinnostuneita lentokoneista. Rafe tapaa kauniin sairaanhoitajan Evelynin (Beckinsale) ja pian lempi roihuaa. Rafe joutuu lähtemään Britanniaan sotaan. Danny ja Evelyn siirretään Havajille Pearl Harboriin. Pian Rafe ilmoitetaan kuolleeksi. Suru murtaa Evelynin ja Dannyn. Samaan aikaan Japani suunnittelee suurhyökkäystä kyiseiseen tukikohtaan. Kuin ihmeen kaupalla Rafe palaakin yllättäen takaisin ja huomaa asioden muuttuneen. Seuraavana aamuna onkin helvetti irti kun Japanin yllätyshyökkyäs alkaa.
Pearl Harborissa on kaikki mitä suurelokuvalta voi odottaa: romantiikkaa, ystävyyttä, seikkailua ja historiallinen suurtapahtuma. Vaikka Pearl Harboria onkin enemmän haukuttu, silti tämä mielestäni loistava elokuva. Kuuluu Michael Bayn 3:neksi parhaaksi leffaksi heti The Rock ja The Island leffojen jälkeen.
Pearl Harborin pommituskohtaus oltiin toteutettu todella mahtavasti. U.S Arizona laivan kaatuminen ja muut tuhot kuvattiin hyvin C.G.I-tehosteita hyväksi käyttäen. Näyttelijätkin tekivät kaikki hyvät roolit, jopa Ben Affleck ja Josh Hatnett pärjäsi hyvin pääosissa. Jon Voght oli loistava Roosevelt ja Alec Baldwin oli Hyvä James Doolitle.
Kokonaisuutena Parl Harbor on loistava suurelokuva, mutta romanttisista ja Amerikaa ylistävistä elokuvista inhoaville suosittelen jättään katsomatta.
nimimerkki: andy