Käsikirjoitus on lyöty täyteen uskomatonta komiikkaa ja KISS-tietoutta.

26.9.2005 18:30

Alkuperäinen nimi:Detroit Rock City
Valmistusvuosi:1999

Neljä tyyppiä aikoo suunnata omasta peräjunttilakaupungistaan Detroitiin suuren ja mahtavan rockbändi KISSin konserttiin. Pääosassa onkin aikomus, sillä matkan eteen nousee lukemattomia seiniä ja esteitä, joista yhden tyypin sekopäinen äiti ei ole pienin. Lopulta kuitenkin kaikki onnistuu ja jokainen on oppinut elämästään jotain mielenkintoista.

Tässä on sellainen elokuva, joka onnistuu naurattamaan aivan uskomattoman hyvin. Ohjaus on kevyttä ja käsikirjoitus on lyöty täyteen uskomatonta komiikkaa ja KISS-tietoutta. Dialogi on hervotonta ja erityisesti Trip (DeBello) onnistuu leväyttämään muutamia todella järjettömiä ilmauksia.

Detroit Rock City ansaitsee erityismaininnan soundtrackin puolesta. Musiikkia antavat AC/DC, Black Sabbath ja KISS monien muiden hyvien joukossa on valittu hyvin huolella luoden vaikutelman 70-luvun rock-skenestä. Ja tekeepä itse Ron Jeremykin lyhyen roolin stripparikapakan pitäjänä.

Kokonaisuutena kyseessä on kevyesti naurattava ja oikeasti optimistinen elokuva. Mitään vakavaa ei ole luvassa, mutta sitäkin enemmän rentoa meininkiä ja hiven vakavaa kasvukertomusta.

nimimerkki: Jurpo

Arvosteltu: 26.09.2005