Käsikirjoitus on ovela vaikkakin välillä hieman sekava, lopussa olin ihan kysymysmerkkinä.

31.5.2004 15:01

Ohjaajat: ,
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:全職殺手
Valmistusvuosi:2001

Suomessahan on nyt ruvettu julkaisemaan aasialaisia elokuvia. Sarjahan kantaa nimeä Asian Vision josta tuli Helsingin reissulta napattua mukaan kaksi leffaa. Korealainen Sympathy for Mr Vengeance ja Hong Kongista kotoisin oleva Fulltime killer, joista jälkimmäinen on nyt Cuomenpojan arvosteluvuorossa.

Fulltime Killer kertoo kahdesta ammattitappajasta. Tokista (Andy Lau) ja O:sta (Takashi Sorimachi), joiden luonteet poikkeavat toisistaan erittäin paljon. Tok huomaa O:n saavan parempia työnantoja ja enemmän rahaa hommistaan. Tätähän Tok ei niele ja päättää haasta O:n. Heidän välissään pyörii vielä Chin-niminen nainen, jonka perässä molemmat juoksevat.

The Killerin nähneenä minulla oli epäilyksiä ettet tämä voittaisi John Woon mestarillista Killeriä ja epäilykseni osuivat nappiin. Huono leffa Fulltime Killer ei kuitenkaan ole. Päinvastoin. Johnnie To on ollut minulle suhteellisen tuntematon nimi, mutta hyvä työtä kaveri on kyllä tehnyt. Myös näyttelijät tekevät hyvää työtä. Etenkin Andy Lau hivenen hulluna Tokina.

Myös käsikirjoitus on ovela vaikkakin välillä hieman sekava, ja lopussa ainakin minä olin ihan kysymysmerkkinä. “Mitenkäs tässä nyt kävikään?”

Hieno leffa on kyseessä, mutta jos sinun pitäisi valita The Killerin ja Fulltime Killerin välillä, niin kannattaa ehdottomasti hankkia The Killer.

nimimerkki: Cuomi

Arvosteltu: 31.05.2004