Katharine Hepburnin roolisuoritus on loistava, hänestä tulee Tracy Lord.

28.10.2005 19:33

Alkuperäinen nimi:Philadelphia Story, The
Valmistusvuosi:1940

Skandaalihäät on erinomainen elokuva, joka nosti Katharine Hepburnin takaisin tähtikartalle. Nainenhan oli ollut uransa aallonpohjalla jo jonkin aikaa, mutta tämä muutti kurssin ja hyvä niin.

Kaksi vuotta sitten seurapiirikaunotar Tracy Lord (Katharine Hepburn) heitti aviomiehensä C. K. Dexter Havenin (Cary Grant) ulos ja nyt hän on menossa uudelleen naimisiin. Tuleva sulho on eri luokkaan kuuluva George (John Howard) ja juorulehti haluaa häistä jutun. Asialle lähetetään reportteri Mike Connor (James Stewart), joka oikeasti on kirjailija, mutta ammatti ei pidä leivissä, ja valokuvaaja Liz Imbrie (Ruth Hussey), joka on salaa rakastunut Mikeen. Jotta he pääsevät sisäpiiriin, saavat he avuksi C. K. Dexter Havenin, jota lehden päätoimittaja kiristää. Tracy ei katso hyvällä exänsä osallistumista häihin, mutta hänen äitinsä Margaret (Mary Nash) ja siskonsa Dinah toivottavat tämän avosylin vastaan (Virginia Weidler). Dexter kertoo totuuden “ystävistään” ja pian kaikki huiputtavat toisiaan kunnes molemmat osapuolet kertovat tosiasiat.

Elokuviin ei pitäisi olla minkäänlaisia odotuksia, tai ainakaan korkeita sellaisia, sillä useimmiten saa pettyä. Tätä elokuvaa kohtaan minulla oli erittäin korkeat odotukset ja jouduinkin pettymään, mutta se ei tarkoita, ettei elokuva olisi ollut hyvä. Se oli erinomainen. Skandaalihäät on saanut kerrassaan loistavan näyttelijöiden ryhmän; Katharine Hepburn, Cary Grant ja James Stewart. Kaikki ovat juuri sopivia rooleihinsa ja minun puolestani jokainen heistä ansaitsisi Oscarin. Varsinkin Katharine Hepburnin roolisuoritus on loistava, hänestä tulee Tracy Lord. Mary Nash on lämminhenkinen ja unelmallinen äiti, josta ei uskoisi, että elokuvassa Pikku prinsessa hän oli juuri Margaret Lordin vastakohta. Ohjaus on hyvä ja kaikki pelaavat hyvin samaan pussiin. Käsikirjoitus on myöskin hieno ja Tracyn, Dexterin yhteenotot kirjoitettu loistavasti. Ei olekaan ihme, että elokuvalla oli useita Oscar-ehdokkuuksia, parhaasta elokuvasta, ohjauksesta, käsikirjoituksesta, miessivuosasta (James Stewart), naispääosasta (Katharine Hepburn) ja naissivuosasta (Ruth Hussey). Stewart voitti ansaitusti Oscarin ja elokuva sai samaisen palkinnon käsikirjoituksesta. Dvd:n ostajille vinkki, että tupla-dvd:llä on runsaasti ekstra-materiaalia. Yksinkertaisesti Skandaalihäät on erinomainen elokuva, joka on hauska ja hieman dramaattinen.

nimimerkki: LeffaPopcorn

Arvosteltu: 28.10.2005