Päätin tutustua animeen vähän tarkemmin lainaamalla kirjastosta hauskalta kuulostavan Project A-ko:n. Sitten eräänä tylsänä päivänä päätin heittää leffan masiinaan ja rentoutua. Kyseessä olikin todella hauska ja mukava leffa.
Elokuva tapahtuu kaupungissa, joka syntyi meteoriittituhon jälkeen. Kaksi tyttöä, A-ko ja C-ko aloittavat koulun, mutta heti ensimmäisenä päivänä tulee ongelmia kun hemmoteltu tyttö B-ko haluaa C-ko:n kaverikseen. Eihän siitä synny kuin taisteluja tyttöjen välillä. Kuvioissa pyörii myös salaperäinen D.
Juoni ei kuulosta kovinkaan hyvältä tai uskottavalta ja ei se sitä olekaan. Elokuva on väännetty vitsimielessä, eikä sitä voi ottaa vakavasti. Katsoja saa hekotella oikein mukavasti muutaman kerran. Piirrostyyli on hyvin yksityiskohtaista, mutta jälki on upeaa. Kaiken tuon mielettömyyden keskellä leffa tarjoaa toimivaa satiiria koulumaailmasta. Se onkin elokuvan parhaita puolia. Henkilöhahmot ovat mielettömiä ja homma liikkuu hyvin eteenpäin.
Huonona puolena voidaan kuitenkin mainita, että varsinkin C-ko:n äänenä toimiva Michie Tomizawa on varsin ärsyttävä. Kauheaa kiljumista. Toisaalta japani kuulostaa hieman oudolta, että se voi olla syy siihen ettei puhe kuulosta ainakaan minun korvissani kovin hyvältä. Juttu menee välillä turhaksi meuhkaamiseksi, mutta sehän on oikeastaan tarkoituskin. Silti se ärsyttää. Kun japania ei paljon mitään ymmärrä, niin oli aika ikävää että muutamissa kohdissa puuttui kokonaan tekstitys.
Kaiken kaikkiaan Project A-ko on ihan mukava elokuva. Mitään suurta animevillitystä tämä ei aiheuttanut, mutta voisihan jonkun toisenkin lajitoverin joskus tulevaisuudessa tarkistaakin. Tällä leffalla oli ainakin kiva ilme ja siitä plussaa.