Taas yksi Stephen Kingin tekstiin perustuva kauhuleffa tuli tarkastettua. Maissilapset oli pienoinen pettymys, mutta silti odotukset olivat korkealla. Kyseessä oli zombie-leffa, jonka tarkoitus olisi olla todella pelottava.
Creedin perhe muuttaa rauhalliselle seudulle kissansa kanssa. Kaikki näyttää erittäin hyvältä. Naapurinakin toimii mukava pappa. Lähellä sijaitsee kuitenkin lemmikkien hautausmaa ja sen perällä on micmac-intiaanien hautausmaa. Kun sinne hautaa jonkun, niin se palaa elävänä takaisin, mutta paljon ilkeämpänä. Pian Creedin perheen pieni poika, Gage, jää auton alle. Tietysti siitä tulee erittäin kova suru. Perheen pää, Louis, päättää haudata poikansa micmacien hautausmaalle. Ja kaikkihan tietää mitä siitä seuraa…
Niinkuin jo sanoin, odotukset olivat kovat. Valitettavasti kyseessä oli taas pettymys. Kauhea tappaminen ja veren tulo oli enemmän yököttävää kuin pelottavaa. Tarinan sivujuonet olivat myös äärettömän typeriä. Taas pitää todeta, että King on erittäin loistava kirjoittamaan draamaa, vaikka kauhujutuistaan onkin tullut kuuluisaksi, mutta olen nähnyt vasta kolme
hänen kirjoittamaansa kauhuleffaa.
Leffan epäonnistuminen ei ole oikeastaan Kingin syytä, vaan myös ohjauksen. Tuntematon Mary Lambert ei oikeastaan ole edes yrittänyt ohjata kunnolla. Laimean ohjauksen takia kauhukohtaukset eivät onnistu pelästyttämään. Silti jonkinlainen menestys tämä on aikoinaan ollut, sillä tämä poiki jopa yhden jatko-osankin.
Näyttelijöissäkään ei ole sen tunnetumpia nimiä. Lähinnä b-luokan tähtiä. Minulle ainoa tuttu näyttelijä oli Gagea esittänyt Miko Hughes. Hän oli vasta kolmisen vuotta tämän leffan valmistumisen aikoina, mutta on silti elokuvan paras näyttelijä. Hän ei koskaan tullut kovin kuuluisaksi, mutta silti hän on parhaimpia lapsitähtiä. Minusta hän voittaa jopa kuuluisemman Macaulay Culkinin. Tämä on myös Hughesin ensimmäinen elokuvana. Toinen hyvä näyttelijä on naapurin mukavaa pappaa esittävä Fred Gwynne.
Kauhun ystävien mielestä, tämä on varmasti mestariteos. Minusta tämä oli vain ihan hyvää viihdettä, jonka jaksaa katsoa jopa loppuun saakka. Naura tai pelkää, saat itse valita. Vaikka tämä on aika huono kauhupläjäys, pisteet nousevat silti kolmeen Hughesin, Gwynnen ja viihteen ansiosta. Jonkinlainen kulttileffa tämäkin on.