Kauhupläjäyksenä Halloween 6 on hyvä ja kaikessa synkkyydessään pelottava.

8.8.2008 16:06

Alkuperäinen nimi:Halloween: The Curse of Michael Myers
Valmistusvuosi:1995

Vuosia on vierynyt viidennen osan tapahtumista ja Haddonfield on jättänyt taakseen karmaisevan menneisyytensä ja on jälleen valmis juhlimaan halloweenia normaaliin tapaan. Michael Myers ja hänen sisarentyttö Jamiehan kuolivat poliisilaitoksella tapahtuneessa räjähdyksessä viidennen osan lopuksi, eikö niin? No niin kuin jokainen viidennen osan nähnyt tietää; ei, he eivät kuolleet. Halloween 5:ssa pyörinyt outo lierihattuinen mies osoittautuu yhdeksi Michaelia suojelevan yhdistyksen jäseneksi. He pitävät Jamieta vankina, joka on raskaana ja kaikki odottavat uuden pahuuden saapumista maailmaan. Michael puolestaan on valmis nirhaamaan joka ainoan hengissä olevan sukulaisensa.

Halloween 6 on ehkä pelottavin sarjan tuotoksista, mutta meneekö juoni jo vähän yli hilseen? Noh, rajoilla ollaan… Ikään kuin Michael tarvitsisi kenenkään apua hänen “työssään”. Lisäksi kuudennessa osassa löydetään syy, miksi Michael haluaa niin kovasti tappaa kaikki perheenjäsenensä ja mistä hän on saanut kaikki voimansa. Itse pidin Michaelista paljon enemmän, ilman näitä ihmeellisiä selityksiä miksi hän on sellainen kuin on. Riippuu varmasti katsojasta, pilaako vai pelastaako nuo selitykset tämän Halloween-saagan. Itse olen sitä mieltä, että pilaavat.

Kauhupläjäyksenä Halloween 6 on hyvä ja kaikessa synkkyydessään pelottava. Michaelin psykiatri Loomis nähdään myös jälleen kerran valkokankaalla, hyvin vanhana miehenä. Lisäksi vanhoista hahmoista Haddonfieldissa asuva Tommy, jota Michaelin sisko Laurie ensimmäisessä osassa vahti, on mukana tässä osassa. Vanhaa on siis mukana kiitettävästi, mutta uutta annos liikaa.

Arvosteltu: 08.08.2008