Kaukana Taalatrilogian ja Eastwoodin myöhempien leffojen tasosta.

24.11.2003 15:49

Alkuperäinen nimi:Two Mules for Sister Sara
Valmistusvuosi:1970

Vuokraamossa silmään osui ikisuosikkini Clintin minulle tuntematon länkkäri Kourallinen Dynamiittia. No, pakkohan se oli katsastaa.

Roistojoukkio yrittää raiskata nuorta naista autiomaassa. Paikalle saapuu palkkionmetsästäjä Hogan, joka tappaa roistot tuosta vain. Kun nainen käy pukemassa vaatteensa päällen, Hogan kokee todellisen yllätyksen. Nainen palaa nunnankaapu yllään! Koska nainen on selvästikin nunna, Hogan päättää saattaa tämän määränpäähänsä… tähän sitten sotketaan Méxicon vapaustaistelu ja erinäisiä kiloja dynamiittia, niin seikkailuwestern on koossa.

Nimisuomennos on pelkkä mainoskikka. Leffa ei liity mitenkään Clintin aikaisempaan (ja parempaan) dollaritrilogiaan. Pläjäyksen alkuperäinen nimi onkin Two mules for sister Sara. Toisaalta, henkilökohtaisesti pidän enemmän nimestä Kourallinen Dynamiittia kuin nimestä Kaksi muulia sisar Saralle, joka siitä suoraansuomennettuna olisi tullut.

Ohjauksesta vastaa mies joka vuotta myöhemmin teki Eastwoodin kanssa elokuvan Likainen Harry, eli Don Siegel. Ohjauksessa ei juurikaan vikaa. Näyttelijäpuolikin sujuu, onhan siellä Clint. Ja Sihrley MacLainekin on ihan ok. Musiikin on tehnyt jälleen kerran loistava Ennio Morricone, joten ei valittamista silläkään saralla.

Huonointa Clintlänkkäriä, mutta ei huonoa missään tapauksessa. Ihan viihdyttävä westerni tämä on, vaikka kaukana Taalatrilogian ja Eastwoodin myöhempien leffojen tasosta.

Arvosteltu: 24.11.2003