Voi voi, taas joku uusi teinikauhuleffa, jota kaikki kohta kilpaa haukkuvat – ajattelin kävellessäni sateen piiskaamalla betonitantereella kohti Kinoa. Mutta niin kuin usein ennen tätäkin, ennakkoluulot osoittautuivat jälleen vääriksi. Henkilökohtaisesti pidin tätä elokuvaa todella hyvänä, positiivisena yllättäjänä nykykauhuviihteen surullisen kuuluisaan maailmaan.
Mandy Lane (Amber Heard) on urheilullinen, kiltti ja tunnollinen koulutyttö, mutta kaiken tämän lisäksi hän on koulun kuumin kissa ja jokaisen teinipojan märkä päiväuni. Kaikilla vain näyttää olevan vaikeuksia tehdä Mandyyn vaikutusta. Kaveriporukka päättää lähteä viikonlopuksi ryyppäämään entiselle karjatilalle ja onnistuvatpa he houkuttelemaan jopa Mandy Lanen mukaansa. Jokaisella matkassa olevalla pojalla on omat suunnitelmansa kiltin tytön sänkyyn kaatamiseksi, mutta tilalla näyttää väijyvän joku, jolla on heidän varalleen suunnitelmia…
On hienoa nähdä, etteivät kauhuelokuvat ole täysin paikalleen jämähtäneitä, vaan näitä erilaisiakin osataan ja ennen kaikkea uskalletaan tehdä. Amerikkalaistuotantoa tämä on ja pääosissa nähdään kuvankauniita kiiltokuvateinejä, mutta näistäkin elementeistä huolimatta All the boys love Mandy Lane onnistuu olemaan erilainen. Aluksi tätä elokuvaa on kovin vaikea nähdä kauhuelokuvana, koska tunnelma vaikuttaa rennolta; rauhoittava country-musiikki soi ja kaikki näyttävät viihtyvän. Tämä leppoisa tyyli pidetäänkin loppuun saakka, vaikka välillä upeasti toteutetut murhakohtaukset astuvatkin kehiin. Jännitystä onnistutaan luomaan pimeällä maatilalla, mutta turhaan pelotteluun ei missään vaiheessa sorruta.
Loppuratkaisu on hyvä ja kruunaa leffan arvoisellaan tavalla. Elokuvan jo nähneet tietävät, että aukkoja jää matkan varrelle, mutta itse en osaa sanoa, onko se hyvä vai huono juttu. Ehkä jopa hyvä, katsoja saa ainakin pohdittavaa kotimatkan ajaksi ja varmasti yöllä nukkumaan mennessäkin ajatukset harhailevat Mandy Laneen – missä mielessä, sitä en lähde arvailemaan.
All the boys love Mandy Lane on kauniilla tavalla outo… tai oudolla tavalla kaunis? No, joka tapauksessa tässä oli sitä jotain. Ehkä tuo country-musiikin ja rennon tunnelman tuoma vastapaino kauhukohtauksille oli se juttu, mikä miellytti itseäni.
Amber Heard tekee hienon roolin coolina kaunottarena ja antaa hahmolleen jopa sitä syvyyttä, mikä kauhuleffoista yleensä puuttuu. Toki ohjaajaa on myös kiittäminen kuvakulmista ja kaiken tarpeellisen vangitsemisesta kameralle. Muitakaan näyttelijöitä ei voi haukkua, mutta kirkuvien teiniroolien vuoksi kehuminenkin on vaikeaa.
Tätä teosta suosittelen ehdottomasti kaikille. On maku asia pitääkö tästä ja uskonkin mielipiteiden jakautuvan aikalailla tämän leffan kohdalla. Hyytävän kaunista.