Dungeon Siege nimiseen toimintaroolipeliin perustuva In the name of the King on tähän mennessä Uwe Bollin paras elokuva. Itse peliä en ole pelannut, joten arvostelen elokuvan elokuvana vertaamatta sitä peliin.
Jason Statham näyttelee tavallista farmaria, joka asustaa maatilallaan poikansa ja vaimonsa kanssa. Eräänä päivänä kuitenkin heidän pienehköön kylään hyökkäävät ilkeän velhon johtamat Krugit. Krugit näyttävät örkeiltä ja käyttäytyvät kuten örkit. He tappavat farmarin pojan ja kaappaavat tämän vaimonsa vangikseen. Ehbin kuningas saa kuulla tästä ja matkustaa kyläläisten luokse sanomaan osanottonsa surullisesta tapahtumasta ja pyytää kyläläisiä auttamaan häntä ja hänen sotilaitaan taistelemaan velhon Krugi-armeijaa vastaan. Farmari kuitenkin kieltäytyy muiden kyläläisten tavoin auttamasta kunigasta, koska tämä ei auttanut heitä taistelemaan kylänsä puolesta. Farmari lähtee omalle kostomatkalleen ja ottaa mukaansa vaimonsa veljen ja pitkäaikaisen ystävänsä. Tästä alkaa Bollin ohjaama ja tuottama fantasiaseikkailu.
Ensimmäiseksi menen elokuvan hyviin puoliin. Kauniit maisemakuvaukset ja hienot erikoisefektit ovat todella näyttäviä. Boll on selvästi panostanut kaukaisiin maisema- ja taistelukuvakulmiin, sillä niitä elokuvassa piisaa tusinoittain. Jason Statham tekee hyvän roolisuorituksen farmarina ja hänen taistelukoreografiansa on viihdyttävää katseltavaa. Elokuvasta huomaa kyllä, että taisteluihin on keskitytty enemmän kuin muuhun, sillä ne ovat todellakin näyttäviä ja hienoa katseltavaa. Varsinkin lopputaistelu velhoa vastaan. Jos oikein ymmärsin, itse pelikin on toimintapainotteinen, jolloin tämä tarkoittaa sitä että elokuva seuraa pelin jalanjälkiä varsin hyvin. Musiikki ja äänitehosteet ovat loistavia ja viihdyttävät koko elokuvan keston ajan. Ne on myös sulavasti sijoitettu elokuvaan oikeisiin kohtiin. Sivunäyttelijöinä esiintyvät mm. Leelee Sobieski ja Ron Perlman tekevät kohtuu hyvän roolisuorituksen, ilman mitään suurempaa moittimisen aihetta. Dialogista en löytänyt pahemmin moittimista, mutta en oikeastaan mitään erikoistakaan. Aikalailla keskiverto tasoa, muutamalla kliseellä höystettynä.
Sitten huonoihin puoliin. Krugien maskeeraus on toteutettu varsin kehnosti, mutta se ei kuitenkaan ärsytä liian paljoa. Elokuvan tarinaan olisi mielestäni voitu keskittyä hieman enemmän, sillä nyt siitä ei jäänyt kliseisen tarinakulun lisäksi mitään käteen. Kaukaiset kamerakulmat toimivat varsin mainiosti, mutta lähietäisyydeltä kuvatuttuihin kohtauksiin olisin toivonut hieman hiomista. Aineksia tässä elokuvassa tuntuu olevan vaikka mihkä, mutta jotenkin se jätti hieman tyhjän olon elokuvan loputtua.
Jokatapauksessa kyseessä on selväsi Bollin paras elokuva. Elokuvaa ei kannata katsoa turhan ryppyotsaisesna ja etsiä virheitä, sillä niitä löytyy, mutta jos pystyy jättämään ne taakse saa tästä elokuvasta kohtuu viihdyttävän toiminta painotteisein fantasiaseikkailun.