Näin joulun alla Passengers on jo kolmas scifi elokuva joka tulee käytyä katsomassa elokuvissa. Onko tästä noiden kahden muun haastajaksi? Ehdottomasti. Elokuva onkin yllättäen myös paljon muuta, kuin vain scifiä. Joten jos ei sellaisista elokuvista pidä, niin tästä saattaa silti pitää. Kyseessä onkin enemmän draama, seikkailu ja romanttinen elokuva, kuin pelkkä scifi elokuva. Elokuva onkin siis melko kevyttä scifiä, joten se sopii myös niille jotka eivät siitä välttämättä pidä.
Elokuvassa avaruusalus Avalon on matkalla uudelle kotiplaneetalle. Alus kuljettaa tuhansia ihmisiä ja yhtäkkiä unikapseleissa ilmenee häiriö ja kaksi matkustajaa herää 90 vuotta liian aikaisin. Mikä aiheutti heräämisen ja onko aluksessa jotain vikaa, selviää elokuvan aikana. Elokuvassa on kerrottu koskettavasti tämä herääminen ja taistelu unikapseleiden korjaamiseksi ja näin ollen selviytyminen uudelle planeetalle. Elokuvaan tuo lisää huumoria aluksen baarimikko, joka on androidi. Enempää en juonesta paljasta vaan kannattaa käydä elokuva itse katsomassa.
Elokuvassa näyttelee mm. Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen ja Laurence Fishburne. Kaikki näyttelijät ovat rooleissaan todella hyviä, mutta ehdottomasti Jennifer Lawrence on silti kaikkein paras. Hän on jälleen kerran roolissaan todella hyvä ja ehdottomasti elokuvan parasta antia. Ja hänen roolisuorituksestaan näkee, että ei ne Oscar patsaat aivan turhaan hänellä ole. Sen verran hyvä näyttelijä Lawrence kyllä on. Toki onhan Pratt myös roolissaan todella hyvä ja varsinkin alun yksinäisyys ja siihen liittyvät tunteet ovat todella hyvin näytelty. Sheen puolestaan on ehdottomasti hauskin roolissaan ja ehkä jopa pieni koominen lisä, sillä hänen hahmoaan saa ehdottomasti eniten nauraa.
Onko elokuva sitten katsomisen arvoinen? No ehdottomasti. Pidin tästä elokuvasta paljon. Toki välillä hieman odottaa, että alkaako jotain tapahtumaan, sillä välillä elokuva hieman laahaa ja tuntuu tylsähköltä. Elokuva kuitenkin kokoajan rakentaa tarinaa siihen suuntaan, että jotain alkaa tapahtumaan, mutta se vain kestää melko kauan ennen kuin alkaa. Onneksi Lawrence ja Pratt ovat rooleissaan niin mahtavia, niin elokuva ei silti tunnu tylsältä tai huonolta. Ja onhan se elokuvan tarinakin hyvä. Toki ei sinänsä mitään hirveän uutta, mitä ei olisi jo aiemmin nähnyt, mutta nykyään onkin melko vaikeaa keksiä tarinaa mitä ei oltaisi jo nähty. Ja nähtyäni elokuvasta vain yhden trailerin en tiennyt siitä liikaa, mikä olikin ihan virkistävä lisä elokuvalle. Elokuvassa on kuitenkin asioita, jotka ovat melko ennalta arvattavia tai todella ennalta arvattavia. Mikä hieman syö elokuvan arvosanaa.
Onhan elokuva myös nätin näköistä katsottavaa. Sillä itse alus on todella hieno ja futuristinen näky ja avaruuden nähtävyydet ovat myös kaunista katsottavaa. Elokuva onnistuu siis olemaan paikoitellen todella henkeäsalpaavan kaunis ja onhan siinä hieman jopa jännitystä. Kuitenkin jännityskohtaukset ovat melko ennalta arvattavia, mutta paikoitellen jopa ihan hyviä. Elokuva käsittelee myös vaikeita moraalisia valintoja sekä eristyksissä olemisen tuskaa todella hyvin. Suosittelen toki elokuvaa ehdottomasti kaikille ja varsinkin jos pitää tämän tyylisistä elokuvista tai päänäyttelijöistä.