Kausi on kuivahko ja suuntaa hakeva.

8.10.2007 22:09

Alkuperäinen nimi:Mission: Impossible: Season 1
Valmistusvuosi:1966

Mission: Impossible on melkoisen legendaarinen sarja. Jaksot noudattavat samaa kaavaa: IMF-ryhmän johtaja saa toimintaohjeet nauhurilla tai vinyylilevyllä joka useimmiten “tuhoutuu viiden sekunnin kuluttua”. Tämän jälkeen hän valitsee suuresta nahkakansiosta sopivat agentit tehtävään ja sitten tehdään nerokas suunnitelma, jolla vangittu kardinaali saadaan vapautettua, piilotettu ydinkärki poistettua tai melkein mitä tahansa maan ja taivaan välillä. Useimmiten niin, ettei kukaan huomaa mitään edes tapahtuvan.

Ensimmäisellä kaudella tiimiä johtaa Dan Briggs (Steven Hill), mutta sarjan todelliset tähdet ovat naamioitumismestarit Rollin Hand (Martin Landau) ja Cinnamon Carter (Barbara Bain). Varsinkin Rollin Hand joutuu usein tilanteisiin, joissa operaatio on vaarassa paljastua ja hän joutuu keksimään selityksiä, jotka ovat toisinaan jopa vähän koomisia. Myös hänen naamionsa ovat yleensä aika hauskan näköisiä. Elektroniikkanero Barney Collier (Greg Morris) ja voimamies Willy Armitage (Peter Lupus) ovat sarjassa sivummalla. He vetävät taustalla omaa showtaan, jossa he saattavat esim. virittää krematorioon pakoreittiä. Pahiksina sarjassa esiintyvät mm. Carroll O’Connor (Perhe on pahin), Lloyd Bridges (Hei, me lennetään!) ja Ricardo Montalban (Star Trek 2, Mies ja alaston ase).

Ensimmäinen kausi on kuivahko ja suuntaa hakeva. Paikoitellen jopa huono, joten jos et ole tutustunut sarjaan aikaisemmin, suosittelen että teet sen season 2 -paketin kautta. Tuolloin Jim Phelps tuli mukaan ja sarjan laatu muuttui tasaisemmaksi. Sarjaa jo nähneet sen sijaan löytävät tästä kokoelmasta varmasti hauskaa katsottavaa.

nimimerkki: Sir Leslie R. Marshall VII

Arvosteltu: 08.10.2007