kävä kyllä leffa jää nyt täysin muiden samanlaisten mystiikkakauhujen jalkoihin.

20.6.2008 15:01

Alkuperäinen nimi:The Gathering
Valmistusvuosi:2002

Perinteisen kauhuelokuvaillan alkajaisiksi päätin katsoa kaverilta lainaamani The Gathering -nimisen leffan, joka takakannen tekstin perusteella vaikutti varsin mielenkiintoiselta kauhupätkältä. Elokuva alkaa, kun nuoripari kuolee pudottuaan ikuisuuksia maan alla värjöttäneen kirkon raunioihin. Kirkon erikoinen alttaritaulu saa tutkijat pahemman kerran hämilleen.

Samoihin aikoihin Cassie-niminen nainen alkaa auto-onnettomuuden seurauksena nähdä pelottavia näkyjä, jotka enteilevät suurta tragediaa. Pian tyttö pääsee jyvälle, että paikallinen kylähullu, jota muut kyläläiset ovat aina pitäneet varsin vaarattomana heppuna, suunnitteleekin kostoretkeä lapsuusaikojensa pahantekijöitä kohtaan. Alkuasetelma on hyvä, mutta joku elokuvassa tökkii ja pahasti.

Itse ainakin olin todella pettynyt tapaan, jolla elokuvassa luotiin muka-hyytävää tunnelmaa. Vähäiset säikyttelykohtaukset pitivät meikäläisen juuri ja juuri hereillä elokuvan loppuun saakka, mutta niidenkin toteutus oli pikemminkin naurettavia ja klisheisiä kuin varsinaisesti pelottavia. Christina Ricci juoksee söpösti pomputtaen ympäriinsä, itkee, huutaa ja sekoilee, mutta siinä se. Elokuva jätti pahemman kerran kylmäksi.

Paremmalla panostuksella ja oikeilla näyttelijävalinnoilla elokuvasta olisi voinut saada ihan kelpo pätkän. Ikävä kyllä se jää nyt täysin muiden samanlaisten mystiikkakauhujen jalkoihin.

Arvosteltu: 20.06.2008