Kelpo viihdettä. Hauskaahan se on, kun Carrey ottaa matsia á la Star Trek.

31.5.2004 14:51

Alkuperäinen nimi:The Cable Guy
Valmistusvuosi:1996

Jim Carrey on täällä taas! Sähköputkimiehen väitetään aikoinaan melkein tuhonneen Carreyn uran, pyh sanon minä. Sähköputkimies on kelpo viihdettä, liian aliarvostettua sellaista. Edes Broderick ei saa naamallansa pilattua tätä leffaa. Ben Stiller on ohjannut rainan, mikä kuulostaa huonolta mutta näyttää hyvältä. Ben saisi olla mieluummin linssin takana kuin edessä.

Tarina on yksinkertainen, Carrey on Sähköputkimies. Lapsena äiti jätti SPM:n aina sähköisen lastenvahdin huostaan, elikkäs TV:n. Aikuisena SPM asentelee taivaskanavia ihmisten iloksi. Eräänä päivänä SPM asentaa laittoman kaapelin Stevenille (Broderick), ja siitähän se “ystävyyssuhde” alkaa. “There’s no such thing as free cable” on leffan tagline. Aika osuvasti keksitty, tajuatte kyllä. Jack Black vilahtelee myös Broderickin veljenä, joka aavistaa Sähköputkimiehessä jotain outoa.

Kyllä Carrey osaa. Leffassa ei nähdä kummenpaa naamanvääntelyä, Carrey lespaa hyvin. Hauskaahan se on, kun Carrey ottaa matsia á la Star Trek.

Kokonaisuutena leffa oli hieman vaisu. Ymmärrän leffaa varjonneet haukkumiset, mutta minulle tämä menee kelpo viihteenä. Jos vuokraat/ostat tämän, turha luulla että tämä on vaikka Nuija ja Tosinuijan veroinen huumoripläjäys. Tässä leffassa on tummuutta.

Aluksi ajattelin laittaa leffalle muhkeat neljä tähteä, mutta arvostellessani tipautin arvosanan 3,5:n tähteen. Ei Carreyn parhaimpia, kelpo viihteenä kuitenkin toimii.

nimimerkki: Screwball

Arvosteltu: 31.05.2004