Kippari Kallea lainaten “voihan myrsky ja mylväys!”. Vuoden 2005 (tai oikeastaan vuoden 2004) taatusti suurin pettymys kauhuelokuvien saralla on tässä. Lähtökohdat elokuvaan olivat kieltämättä surkeat, mutta jotenkin Tobe Hooperin nimi aina vain jaksaa nostaa toiveita.
Nell (Bettis) ja Steven (Roam) ovat rakastunut nuoripari, jotka etsivät yhteistä onnea ränsistyneestä kerrostalosta. Steven käy ahkerasti töissä ja sillä välin Nell tylsistyy kuoliaaksi kerrostalossa, joka on kuin hullujen huone. Samaan aikaan outo hiippari tappaa kerrostalon asukkaita työkalupakin varusteilla. Hyvin pian kyllästynyt Nell tajuaa mm. seinästä löytyvien hampaiden avulla, että heidän kotitalollaan on synkkä menneisyys ja että murhaaja tulee piakkoin kolkuttelemaan myös heidän oveaan.
Hampaita löytyi seinistä jo Polanskin La Locatairesta ja mystisiä kerrostaloja Argenton Infernosta, joten kauhufaneille The Toolbox Murders ei tuo mitään uutta. Tämä on vain tutulla konseptilla kierrätetty kauhurahastus, johon on saatu mukaan kauhugenren itseoikeutettu auteur-ohjaaja Tobe Hooper. Itse asiassa Hooperin lahjakkuus pelastaa elokuvan todelliselta pommilta. Hooper on peittänyt heiveröisen konseptinsa gorella sekä omalla persoonallisella otteellaan. Elokuvan näyttelijät ovat surkeita. Ainoastaan Angela Bettis sekä Ron Howardin isä Rance Howard ovat edes jotenkin uskottavia rooleissaan. Tobe Hooperin alavireinen ura ei näytä enää nousevan. The Toolbox Murders on keskitason kauhuhuttua, joka ei eroa massassa millään tavalla.
nimimerkki: Arviomies