Ohjaaja Tom Shadyacin ja koomikkomaestro Jim Carreyn edellinen kollaboraatio Liar Liar oli poskettoman hauska sekoilu, joten odotukset tätä Bruce Almightya kohtaan olivat suht katossa. Harmittavasti tekijöiltä on kuitenkin ideat loppuneet kesken ja varsinkin käsikirjoituksen heikkous yllätti täysin.
Carrey esittää itsetunto-ongelmista kärsivää reportteria Brucea, joka tuntee kokevansa hirvittävää vääryyttä jokapäiväisessä elämässään, vaikka miehen asiat ovat oikeastaan ihan mallillaan. Kamelin selkä katkeaa, kun Brucelta menee arvostettu uutisankkurin virka sivu suun. Bruce kilahtaa, ja haukkuu kaikki ja kaiken ympärillään. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä mies intoutuu parjaamaan itseään Jumalaa. Tunteenpurkauksella on arvaamattomat seuraukset, sillä Yläkerran Ukko saa tarpeekseen Brucen kitinästä, ja päättää antaa kaikki voimansa asennevammaisen reportterin käyttöön.
Bruce Almightyn suurin ongelma on se, että leffa ei onnistu olemaan kovinkaan hauska, eikä varsinkaan tarpeeksi oivaltava. Hauskimmat vitsit nähtiin jo trailerissa, joten elokuvaa katsellessa pettymys kasvaa minuutti minuutilta. Hieman yllättäen Carrey ei vastaa elokuvan parhaista nauruista, vaan tämä kunnia kuuluu veteraani Morgan Freemanille, joka selvästi viihtyy Jumalan roolissaan. Itse asiassa DVD-ekstrojen joukosta löytyvät poistetut kohtaukset ja pilalle menneet otokset hauskuuttavat enemmän kuin itse elokuva.
Sivuosassa pyörii myös Jennifer Aniston, mutta hänen tehtäväkseen jää lähinnä söpöily ja tapahtumien sulostuttaminen. Kyseenalaisen erityismaininnan ansaitsee myös elokuvan soundtrack, jolta löytyy mm. Fatboy Slimin ja Avril Lavingnen kaltaista ärsyttävää radiopoppia.
Perusvarmaan jenkkityyliin elokuvaan on väkisin ahdettu moraalista sanomaa, jota tuputetaan ajoittain jopa kiusallisen alleviivaavasti. Periaatteessa Bruce Almighty on tasainen kolmen tähden komedia, mutta hukattu potentiaali sapettaa sen verran, että lopullisesta arvosanasta on pakko pudottaa puoli pongoa. Bruce Almighty on keskivertoa palloilua, jota en kyllä menisi suosittelemaan muille kuin niille aivan paatuneimmille Carrey-faneille.
nimimerkki: esimies