20.5.2006 helvetti jäätyi, ihme tapahtui, NASA hävisi. Pieni, mutta sisukas pohjolan kymmenen virran maa oli ylittänyt kaikki odotukset ja voittanut Eurovision laulukilpailut suoraan ennakkosuosikkien ja (suomen)ruotsalaisten mainostaman Carolan nenän edestä. Maskipäinen hirviöbändi, jonka johtojäsenellä ei ollut kilpailuviettiä vei Suomen maailman kartalle. Hallelujah!
Jos joku ei kerennyt (tai ei epäilyjään viitsinyt) tuota ihmetapahtumaa kummallakaan esityskerralla katsomaan, tai haluaa muuten vaan siitä kiinteän muiston, tämä on lätty sinulle. DVD sisältää molemmat kisalähetykset täysin lyhentämättömänä kokonaisuutena. Nyt voi kokea viisukuumeen nousun, säälittävien esityksien tuomat naurut, hulppeiden lavashowien vaikutuksen ja tarttuvien poprallien kutkuttavan vetovoiman uudelleen ja uudelleen!
Lordi ei suinkaan ole tämän shown ainoa kiintotähti, vaan mukana on tottakai kaikki muutkin loistavat esiintyjät. Erityisesti Tanskan energisen teinitähden Sidsel Ben Semmanen 60’s henkinen “Twist of love”, Saksan yllättävän mukavan Texas lightining “No no never”, seksikkään Tina Karolin “Show me your love” ja Venäjän “Antti Tuiskun” Dima Bilanin “Never let you go” on pakko nähdä useampaan otteeseen. Lisäksi on mukava naureskella Iso-Britannian “Pikku G:n” Daz Sampsonin tahtiin teinien elämästä kertovalle rap-rallille, Moldovan karmealle viisulle ja Espanjan ajanvirrasta pudonneiden yhden hitin ihmeiden ärsyttävälle ränkytykselle. Ruotsin Carola ei ärsyttävän asenteensa takia kuulu suosikkeihini, kun taas haukutun LT Unitedin hauska “We are the winners” paranee joka kerta. Suosiksini nousee Islannin väärinymmärretty, mutta heimaisevan seksikäs ja vahvasti mielipiteitä jakavaa huumoria viljelevä Silvia Night ja “Congratulations.”
Selostuksia ei julkaisulta löydy ollenkaan, mikä toimii niin hyvässä kuin pahassa. Toisaalta on mukavaa, kun ärsyttävä Heikki Paasonen ei paasaa typeriä puujalkavitsejään joka väliin, mutta toisaalta taas vieläkin jännittävä pisteiden lasku ei pääse tv-lähetyksen tasolle, kun ei ole Jaana Pelkosta hurraamassa, mutta toisaalta yleisön huudot kuuluvat siten selvemmin. DVD:n paras puoli on helppo käytettävyys, sillä aina kun huono numero tulee eteen, sen voi naurettavan helposti skipata yli, samoin kuin turhat mainosvideot.
Extrat ovat melko vaatimattomat, mutta löytyypä meille suomalaisille Lordin lehdistötilaisuus heti viisuvoiton jälkeen, koko kakkoslätty kun on pelkkää Lordia.
Eli kokonaisuutena ESC 2006 DVD on hieno ja kuvan ja äänen suhteen tasokkaan hieno muisto maailman 8. ihmeestä, jonka mielekkyys riippuu täysin siitä, kuinka hyvin viisut uppoavat. Mikäli nautit tv-lähetyksestä ja haluaisit sen omaksi, voi DVD:tä pienellä varauksella suositella. Lähetyksen nauhoittaneille tämä ei kuitenkaan tarjoa juuri mitään uutta. Silti, hyvä Lordi, hyvä Suomi! HARD ROCK HALLELUJAH!