Sir Geoffrey Radcliffe (Vincent Price) on kuolemansellissä. Onneksi tohtori Frank Griffin (John Sutton) vierailee ja seuraavaksi Radcliffesta on jäljellä vain hänen vaatteensa. Tarkastaja Sampson (Cecil Kellaway) tutkii asiaa ja luonnollisesti vuosien takaisen episodin katalyytti on mukana sivuvaikutuksineen. Eräs Richard Cobb (Sir Cedric Hardwicke) on kelmi ja Helen Manson (Nan Grey) on tarpeellinen apu sankarille.
Kemian avulla muodostunut [movie]Näkymätön mies[/movie] on ainoastaan itse sitä joten hänen kykynsä hyödyntää sitä on rajallinen ja lisäksi aineen sivuvaikutukset ovat vakavia. Alkuteoksen nimihenkilö oli sivuvaikutuksen ruhjoma, mutta tässä tapauksessa sitä käytetään henkirikoksen paljastamiseen ja sen käyttäjä on leffan sankari kilpajuoksussa aikaa vastaan.
Vincent Price on elokuvan nimihenkilö ja toimittaa miellyttävästi hienostuneen suorituksen miehenä joka tietää omaavansa rajatun ajan ja luonnollisesti hänkin soveltaa ilkikurista huumoria toimiessaan. Juonen macguffinin ominaisuudet tietäen sitä kovasti miettii onko kyseinen piirre sivuvaikutuksen aiheuttama, sillä välissä Price pääsee revittelemään isosti. Sir Cedric Hardwicke on tyypillisen hienostunut kelmi ja Nan Grey on klassista herkkua silmille.
Juoni toimii loikkivasti ja välissä tarpeettomiin suuntiin harhaillen, mutta syyttömän (tietysti) miehen kilpajuoksu hiipivää hulluutta vastaan toimii ja leffan pahis saa ansionsa mukaan. Tekninen toteutus ei ole edeltäjänsä tasolla, mutta se toimii. Aiheesta unhoittunut seuraaja todelliselle klassikolle ja ei yhtään sen enempää.