Todettakoon alkuun että oli mielenkiintoista huomata että kyseinen 1985 tehty muspläjäys on David Fincherin (Se7en, Fight Club) ensimmäinen imdb:n tunnustama ohjaustyö. Pläjäys on julkaistu 80-luvulla VHS-muotoisena, tämä kyseinen DVD-versio on nähnyt päivänvalon 2002.
Australiassa syntynyt Rick Springfield on laulaja-biintekijä, mutta myös musiikkiuran ohella mies on näytellyt TV-sarjoissa ja tällainen hommahan on omiaan syömään katu-uskottavuutta. Äijä tuntuu viettäneen 90-luvun TV-sarjoissa ja julkaiseen melko monta kokoelmalevyä. Täytyy sanoa että tuollainen vaikuttaa melko huvittavalta, mutta ei tee tyhjäksi sitä tosiasiaa että miehen kynästä syntyi monia komeita hittibiisejä. Springfield on artisti joka on aina jakanut mielipiteitä tuttavapiirissäkin. Toisille äijän musiikki edustaa ällöttävää renkutusta ja toisille, kuten minulle, 80-luvun kevyitä hardrockpohjaisia hittibiisejä kuin suoraan oppikirjasta.
The Beat of the Live Drum -lätty tuli tilattua Amazon.com:sta kun Suomessa tähän ei ole tullut törmättyä. Vaikka tosiaan miehen musaa on tullut kuunneltua niin livenä heppua en ole nähnyt edes TV:n välityksellä koskaan ja tulipahan korjatttua tämäkin asia. Halusin nostalgiatripille ja sitä saa mitä tilaa. DVD:n parissa jalka kyllä vipatti, täytyy myöntää.
Vaikea sanoa tästä kyseisestä pläjäyksestä että paljonko mukana on alkuperäistä soitantoa ja paljonko on korjailtu jälkeenpäin studiossa. Tällaisia ajatuksia herää väkisinkin muutamien kuvallisten juttujen takia. Liekkö ohjaajan idea vai kenen että keikkapaikan päällä seilaa ilmalaiva jossa on on suuri videoscreeni kyljessä. Myös muutama tulipommi on kuvattu huvittavalla tavalla, huomaa että katsojat seisovat bluescreenin edessä ja pommi on eri kuvasta. Kokonaisuus on siis live, johon on yhdistetty musiikkivideomaisia elementtejä ikäänkuin mausteeksi. Itse en kyllä oikein pidä tällaisesta ratkaisusta kun se saa epäilemään koko livetilannetta. No, onneksi Springfield heittää flyygelin kanssa yhden biisin ja se on ainakin aitoa live-kamaa.
DVD:ltä voi todeta että Springfieldillä on ollut kova halu esiintyä. Eleet ja ilmeet on hallussa. Kitara roikkuu koristeena kaulassa. Kohtalokas liikehdintä ja karatepotkut ilmaan hymyilyttävät, mutta tällaistahan se on pääpiirteittäin ollut 80-luvulla.
Jos Rick Springfield ja nostalgiatrippi kiinnostaa niin etsi ihmeessä tämä lätty käsiisi. Kuva on tällä levyllä NTSC-formaatissa ja audioraitoina löytyy Dolby Digital 2.0 ja 5.1.
Biisit:
Don’t Walk Away, Alyson, Living in Oz, Affair of the Heart, Celebrate Youth, Human Touch, My Father’s Chair, Jessie’s Girl, State of the Heart, Bop ‘Til You Drop, Don’t Talk to Strangers, Love Somebody, Souls, Dance This World Away, Stand Up