Kokonaisuus on erittäin hauska ja viihdyttävä, ilman Bondilta odotettavaa kovuutta ja karkeutta.

2.2.2009 01:10

Alkuperäinen nimi:Tomorrow Never Dies
Valmistusvuosi:1997

[I]”Mr. Wallace, call the President. Tell him if he doesn’t sign the bill lowering the cable rates, we will release the video of him with the cheerleader in the Chicago motel room. “[/I]

James Bond joutuu keskelle kansainvälistä kriisiä. Kiinan ja Iso-Britannian välille on kehittymässä kriisi ja M (Judi Dench) epäilee että asiasta häiritsevän nopeasti reagoinut Elliot Carverin (Jonathan Pryce) mediasyndikaatti liittyy asiaan jotenkin. Bond saa tehtäväkseen ottaa urkkia teitoja ja hyödyntää tarpeen mukaan suhdettaan Carverin vaimoon, Parisiin (Teri Hatcher). Carverilla on sormensa pelissä, sen todistaa Bondiin itseensä kohdistuva hyökkäys ja jäljittäessään kriisin aloittanutta taistelulaivaa Bond törmää Kiinan tiedustelupalvelun agenttiin, Wai Liniin (Michelle Yeoh) joka tutkii samaa asiaa ja saatuaan epävirallista apua myös CIA:n Jack Waden (Joe Don Baker) kautta ja joutuu avoimeen sotaan mediagurun kanssa. Siitä asiat vain kiihtyvät ja Bond tekee Carverin hullusta manipulaatiosuunnitelmasta silppua ja myös itse Carverista siinä samassa hälinässä. Lopuksi paukkuu Carverin kaappimainen henkivartija Stamper (Götz Otto) ilmaan ja kriisi pysähtyy juuri kun se oli alkamassa äärimmäisen kiinnostavaksi.

[I]”And after he signs the bill, release the tape anyway. ” [/I]

Pitkään Bond-saagaa tuottaneen Albert R. Broccolin siirryttyä manan majoille hyppäsi tämän tytär Barbara Broccoli tuottajaremmiin ja toimittaa juuri sitä mitä Bond itsekin toteaa elokuvan roistolle: [I]kansalle sitä mitä se haluaa[/I]. Bond-elokuva tarkoittaa toimintaa, eksoottisia paikkoja, hullu roisto, ovela juoni hullulta roistolta, roistolla on kovanaamakätyri, naiskauneutta ja mustaa huumoria. Sitä kaikkea on tarjolla painopisteen ollessa toiminnassa ja mustassa huumorissa, mutta kaikkia muitakin on mukana.

[I]”But you’re just in time to help me finish writing the inaugural story, Your obituaries. ” [/I]

Pierce Brosnan tekee hyvää työtä, vaikka juoni eteneekin hieman liian kiihkeällä tahdilla ollakseen täysin ymmärrettävä. Michelle Yeoh hyödyntää kungfu-leffojen kokemusta täysillä ja ei todellakaan ole mikään avuton kaunistus, vaan niitä toimeliaampia, aggressiivisempia Bond-kaunistuksia jotka pärjäävät myös pelissä missä hihaan kätketyt kortit määräävät voittajan. Teri Hatcher on se heikompi kaunistus, jonka poistaa pelistä suorastaan absurdi tohtori Kaufman (Vincent Schiavelli), chakra-kidutuksen ja julkkisten yliannostusten asiantuntija ja oikeustieteen professori, jonka taidoille on suurta kysyntää.

[I]”I am a professor of forensic medicine. Believe me, Mr. Bond, I could shoot you from Stuttgart und still create ze proper effect. “[/I]

Jonathan Pryce suorittaa työnsä roistona hieman liian hauskalla tavalla. Huumoria on mukana enemmän kuin paljon ja se vähentää hahmon uhkaavuutta liikaa, vaikka Carverin rentoa replikointia on nautinnollista seurata. Bond-pahikseksi ei oikein sovellu, vaikka suorituksessa ei ole mitään vikaa ja Carver vaikuttaa isolta lapselta, vaikka hänen suunnitelmansa aiheuttavatkin kuolemia enemmän kuin käsiin mahtuu. Götz Otto tämän kaappimaisena henkivartijana, Stamperina murjoo ja ammuskelee tehokkaasti, joskin jää harmillisen vähälle huomiolle kerronnassa.

Arvosteltu: 02.02.2009