Kolmas ja viimeinen kausi kuvun alla tapahtuvia juonintoja.

9.8.2019 15:07

Chester’s Mill pääsi kuvun alle. Sen asukkaat löysivät tien ulos ja vuosi on kulunut. Tai itse asiassa ei ole ja Iso-Jim Rennie (Dean Norris) ja Julia Shumway (Rachelle Lefevre) olivat koko ajan kuvun alla vartomassa ja yleistilanne suuntaa takaisin lähtöruutuun.

Kolmannella kaudella Chester’s Mill on yhä kuvun alla ja moninaisia ongelmia on luvassa. Lisäksi kuvun ulkopuolelta siirtynyt Christine Price (Marg Helgenberger) tietää huomattavasti enemmän kuin antaa ilmi. Norrie (Mackenzie Lintz) ja Joe (Colin Ford) tekevät omia tutkimuksiaan ja Dale Barbara (Mike Vogel) on yhä pelinappulana.

Stephen Kingin tiiliskiven sovitus jatkuu kolmannelle kaudelle ja Junior Rennie (Alexander Koch) tekee varsin dramaattisen irtioton. Suureksi harmiksi yhtenäinen tarinalinja hajoaa melkoisen sekavaksi täytevyyhdeksi ja isona paljastuksena nimiasian tarkoitus alkaa tulla ilmi ja koko ruljanssi saadaan myös päätökseen. Juonta on siis huomattavasti vähempään määrään episodeja ja se ei ollenkaan mukavaa vaikka mukana on yhä hienoja kerronnallisia hetkiä.

Dean Norris on kovuuteen uskova ja toiminnallinen ukko joka ei ole pelkästään kova roisto. Alexander Koch on huomattavasti epävakaampi toimija ja Mike Vogel ja Rachelle Lefevre muodostavat yhden parin jonka draamoja seurataan. Mackenzie Lintz ja Colin Ford ovat miellyttävän uskottavia nuorisona ja hekään eivät jää ilman koettelemuksia.

Viimeisellä kaudella tarinalinjat saadaan loppuun, mutta suureksi harmiksi mukaan on päässyt aika paljon turvoketta. Allekirjoittaneen kannalta asiaa voi pitää hyvänä ja tarina päätettiin kun sillä oli vielä aikaa jättää hyvä jälkimaku.

Arvosteltu: 09.08.2019