Wheelerin pariskunta (DiCaprio & Winslet) uskovat elävänsä täydellistä elämää. Miehellä on isopalkkainen työ isossa firmassa ja heillä on iso talo ja kaksi lasta. Mutta he huomaavat, ettei heidän elämänsä ole aivan sitä, mistä ovat haaveilleet. He haluavat kovasti muuttaa elämänsä, mutta ympäristön paineet eivät helpota heidän päätöksentekoaan. Eikä heidän avioliitonsakaan ole enää kovin auvoista.
Revolutionary Road muistuttaa monessa suhteessa Sam Mendesin ensimmäistä valkokangaselokuvaa American Beautya. Tämä on kuin American Beauty sijoitettuna 1950-luvulle. Kummatkin kuvaavat lähiössä asuvan perheen kulissien murtumista. Kummassakin pääosaperheet näyttävät olevan ulospäin kovin tyytyväisiltä, mutta tosiasiassa he ovat elämäänsä tyytymättömiä ja pyrkivät muuttamaan sitä. Niin American Beautyn Burnhamin perhe kuin Revolutionary Roadin Wheelerin perhekin haluavat näyttää muulle maailmalle olevansa onnellisia elämäänsä, mutta pian alkaa ulkokuori rakoilemaan.
Toteutus on myös hienoa. Siinä missä American Beauty käsitteli kulissien murtumista mustan huumorin ja kärjistettyjen hahmojen avulla, niin Revolutionary Road hoitaa saman asian vakavan draaman avulla. Loppu on sopivan karu ja riipaiseva. Myös musiikkivalinnat ovat erinomaisia. 1950-luvun lähiöelämäkin on saatu aika hyvin toteutettua. Tuntuu siltä kuin olisi mennyt aikakoneella kyseiseen aikaan. Eikä myöskään dialogissakaan ole valittamista. Sen avulla puhutaan asiat todellakin halki, eikä kuitenkaan väännetä katsojalle mitään rautalangasta, vaan hänen annetaan oivaltaa asiat itse.
Myös näyttely ja hahmojen toteutus on onnistunutta. Leonardo DiCaprio osoittaa jälleen kerran olevansa vakavasti otettava näyttelijä. Hän on erinomainen Frank Wheelerinä, joka on jäänyt jumiin isoon firmaan. Kate Winslet on erinomainen hänen vaimonaan, joka haluaa muutosta elämään.Michael Shannon loistaa naapuriperheen hulluna poikana Johnina. Hän laukoo mielipiteitään sen enempää miettimättä ja osuukin useimmiten oikeaan. Eikä muidenkaan näyttelijöiden suorituksissa ole valittamista.
Jos American Beauty kolahti, niin kyllä tämäkin on ehdottomasti katsastamisen arvoinen tapaus. Revolutionary Road kertoo hienosti kulissien murtumisesta 1950-luvun lähiössä.