Tuottelias konkariohjaaja John Huston kertoo elokuvassaan Fat City kahden nyrkkeilijän tarinaa. Elokuvan painopiste on kuitenkin enemmän arkisen karheassa draamassa kuin itse nyrkkeilyssä. Mestaruusvöistä ja suurista seteleistä tässä ei otella, vaan ennemmin nenä poskella ihmetellään ottelun jälkeen kumpi voitti ja satasenko tästä vain tienasi. Tully (Keach) on parhaat päivänsä nähnyt entinen ammattilainen, joka elää menneisyydessä ja haikailee hänet jättäneen vaimonsa perään tehden hanttihommia ja suunnitellen paluuta ottelemaan. Hän törmää salilla nuoreen Ernieen (Bridges), jota hän kehuu lahjakkaaksi ja innostaa ottamaan homman tosissaan. Ernielläkään ei kuitenkaan riitä rahkeet huipulle asti.
Huston ohjaa varmoin ottein ja tavoittaa arkisen, hieman surumielisen tunnelman hyvin. Laadukkaista näyttelijöistä Stacy Keach varastaa shown huikealla roolisuorituksellaan Tullyna. Elämä on ollut alamäkeä toisensa jälkeen ja takana on loistava tulevaisuus. Fat City ei ole menestystarina eikä siinä ole sankareita. Ei elokuva tragediakaan ole, se on kuin pala elämää. Tarina ihmisistä jotka eivät ole poikkeuksellisen lahjakkaita vaan oikeastaan melko tavallisia, mutta joilla on silti tarina kerrottavana.
Aivan suurteos Fat City ei ole, mutta ehdottomasti laatuelokuva, joka kannattaa tsekata sekä urheiludraamojen että arkidraamojen ystävien.