Kuin sarjan yksittäinen jakso, mutta pidempi ja hauskempi.

22.3.2006 00:17

Alkuperäinen nimi:Kummeli Stories
Valmistusvuosi:1995

“Miihinkäs helvetin ralliin te ootte menossa?””Krhm… Tonne Pohjolan ralliin.”

Kummelit ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja naurattavat takuuvarmasti aina. Kummelien leffat taas ovat mielestäni itse sarjaa hauskempia, mutta juoni on (tietenkin) vain sivuseikka kohellukselle ja hauskuuttamiselle. Näistä Kummeli-jutuista on tullut minulle ihan jokapäiväistä, sillä aina tulee jotian legendaarisia one-linereita johonkin väliin laitettua.

“Mitähän hyvää muija on tehnyt perunoista tänään?” “Voi v**** meil on kuiteski taas tillilihaa.”

Kuten jo sanottu, Kummeli Storiesin juoni on vain sivuseikka tai no elokuvahan on kuin sarjan yksittäinen jakso, mutta pidempi ja hauskempi. Se koostuu yksittäisistä sketseistä, kuten esimerkiksi Monty Pythonien Elämän tarkoitus. Jokainen sketsi on hauskaa ja viihdyttävää katseltavaa, paitsi “lakaisijoista” en pahemmin pitänyt.

“Tää meijän tavallaan liittyy noihin elämän käpyihin…tavallaan. Sen nimi on Tuomionpäivä!”

Rallijakso ja Keinosen ja Sakarin toilailut ovat leffan ehdottomasti parasta antia ja niille saa todella nauraa aina uudestaan ja uudestaan kyllästymättä. Ja one-linerit jäävät takuulla mieleen ja tunkeutuvat puheisiin mukaan. Ja lauluja tulee lauleltua vielä pitkään jälkikäteen.

“Ei, ei tarvita ei, me tiimiä tallia. Ei, ei oteta ei, me Vatasesta mallia. Ei nahkapuku purista pallia, tää on taivaallista rallia!”

Kummeli Stories on kaiken kaikkiiaan erittäin hauska ja viihdyttävä sketsikokoelma, jota suosittelen katsottavaksi kaveriporukassa. Ja varoitan jällen: One-linerit jäävät puhetyyliin ikuisiksi ajoiksi, voi elämän karut kävyt. Parasta, mitä Tampereelta on tullut.

“Keinonen, miksi kärpäsellä on punaiset silmät?””Tota noin niin… se on varmaan hirveessä kankkusessa oleva kommunisti-kärpänen. Hehe…””Niinpä…”

(Dialogilainaukset eivät ole missään tarkassa järjestyksessä.)

nimimerkki: The Wolf

Arvosteltu: 22.03.2006