Kunnon toimintaelokuva isolla T:llä.

16.10.2006 21:30

Alkuperäinen nimi:Terminator 3: Rise of the Machines
Valmistusvuosi:2003

No näin jälkeenpäin sanottuna kun Terminator 3 ilmestyi jo vuosia sitten, ja itseltä meni ainakin yli vuosi ennen kuin sen edes muistin katsoa. Olen sitä mieltä että elokuva on mainettaan selvästi parempi. Pari seuraavaa katsomiskertaa vahvistivat tämän.

Terminator 3 on nimenomaan kunnon toimintaelokuva isolla T:llä varsinkin jos heijastelee yleensä toimintaelokuvien tasoa viime vuosina.

Terminatorin ja T2 :n maine vaikuttaa elokuvaan suhtautumiseen aivan turhaan negatiivisesti. Itselläni ei tätä ongelmaa kuitenkaan ole koska en ylistä kahta edellistä osaa vaikka erinomaisia ovatkin. Myöskään ohjaajan vaihtuminen ei ole mikään katastrofi koska James Cameron ei ole mikään jumala, heh.

Täytyy ottaa huomioon että kaksi ensimmäistä elokuvaakin ovat keskenään selvästi erilaisia.
Aina voi jossitella että T3 olisi voinut olla paljon parempikin jos näyttelijäkaarti olisi ollut toisenlainen. Mielestäni oli valitettava virhe ettei Edward Furlong näytellyt myös tässä kolmannessa osassa. Se olisi ollut parempi jatkumo, mutta tämä on jossittelua.

Olen myös sitä mieltä että elokuvan huumori on hyvin kohdallaan. Pidin mm. hauskana ironiana sitä että T2 ssa ollut psykiatri oli ängetty T3:n vain kuriositeetiksi. Itse toimintaa elokuvassa on todella rutkasti ja tältä osin Terminator 3 on selvästi eri linjalla kuin edelliset elokuvat. James Cameronin linja oli aivan selvästi tyylitellympi elokuvan kuva- ja äänimaailman kokonaisuuden suhteen ja siinä oli hitaampitempoisia pohdiskelutaukoja enemmän. Jonathan Mostow hoitaa oman ohjaustyönsä jokatapauksessa aivan kelvollisella tasolla.

Aivan loppuun voisi sanoa, että mielestäni se että Terminator 3:ssa äljiteltiin kahta aikaisempaa kuvaa ja varsinkin T2:sta on selvä looginen valinta, sen takia että mistä elokuva jatkaa tarinan kertomista. Ei siis sinänsä pelkkää rahastusta. Kokonaan toinen homma on se olisiko ollut parempi tehdä kolmas elokuva suoraan esim. koneiden ja ihmisten välisestä sodasta tjsp. jolloin homman olisi voinut tehdä puhtaalta pöydältä. Ja se olisikin vaatinut kovaa taitoa ja uskallusta laittaa homma uusiksi. Tavallaan siis Mostow oli kuitenkin uskollinen myös alkuperäisille Terminator-elokuville, ja niiden tyyllille eikä lähtenyt räpeltämään kokonaan hommaa uusiksi.

Aamen.

nimimerkki | S@mmy