Vuonna 1992 valmistui Tsui Harkin toinen Wong Fei-Hungista kertova elokuva, Once Upon A Time In China 2. Tämä elokuva pääsi ennätystenkirjoihin olemalla kaikkien aikojen sadas Wong Fei-Hungin elämää kuvaava elokuva. Alkuperäisen elokuvan näyttelijäkaartista tähän valittiin mukaan ainoastaan Jet Li sekä Rosamund Kwan, sillä ensimmäisessä osassa Leung Foonia näytellyt Yuen Biao ei suostunut uusimaan rooliaan, joten se lankesi Siu Chung Mok-nimiselle näyttelijälle.
Kuten ensimmäisessä osassa, myös tässä länsimaat ovat tunkeutumassa Kiinaan ja pakkouudistamassa sitä. Kiinalaiset eivät ole halukkaita hylkäämään perinteitään, mutta he eivät mahda mitään lännen tuliaseita vastaan. He kuitenkin tekevät kaikkensa estääkseen tämän, joten konflikteja syntyy useita.
Wong Fei-Hung matkustaa ystäviensä kanssa Kantoniin, jossa he huomaavat, että paikalliset halveksivat kaikkea vierasta. Tämä ei tietenkään ole hyvä asia, sillä Wongin ystävä Yee (Kwan) pitää länsimaalaisia vaatteita ja kantaa mukanaan kameraa. Tämän takia hän joutuukin vaaratilanteisiin saapumisen yhteydessä. Alueella vaikuttaa myös Valkoisen lootuksen kultti, joka aikoo ajaa länsimaalaiset pois Kiinasta väkivalloin. Kun soppaan lisätään myös omia hämäryyksiään puuhaava Manchu-hallitus, ei Wongilla ole muuta vaihtoehtoa, kuin hakea apua länsimaalaisesta lähetystöstä, ja ystävystyä vallankumouksellisiin, jotka haluavat muodostaa demokratian.
Tsui Hark kuvaa aikakautta eri tavalla kuin ensimmäisessä osassa, sillä nyt veritekoja tekevät kiinalaiset. Ristit palavat, englantilaisia teurastetaan, ja heidän huostattejaan ei oteta majataloihin. Kaduilla kuvataan myös kiinalaisten päivärutiineja tapahtumassa samaan aikaan, kun länsimaalaisia tapetaan. Kukaan ei tietenkään välitä mitään. Elokuvan yksi mieleenjäävimmistä kohtauksista onkin eräs vanhus laulamassa ja soittamassa, kun samaan aikaan näytetään kiinalaisten arkiaskareita ja vieraiden tappamista. Aivan kuin molemmat olisivat luonnollinen asia.
Lisäksi kiinalaisten perinteet ja rituaalit pääsevät hyvin esille myös taistelukohtauksissa. Esimerkiksi kohtaus, jossa Wong taistelee Valkoisen lootuksen johtajaa vastaan, voi näyttää aluksi länsimaalaisen silmiin yliluonnolliselta sonnalta, mutta kun sitä tarkemmin katsoo, tajuaa, että taistelun tarkoitus on koko ajan pitää jalat ilmassa, sillä se symboloi Kiinassa yhteyttä johonki suurempaan. Mitä korkeammalla olet, sitä suurempi voima sinulla on. Tämän takia taistelijat eivät halua koskea maahan, sillä he menettäisivät silloin voimansa.
Taistelut ovat muutenkin todella hienoja, sillä tällä kertaa Yuen Woo-ping on tehnyt todella vakuuttavaa työtä yhdessä Donnie Yenin kanssa saadakseen aikaan todella mahtavat, joskaan ei niin maanläheiset taistelukoreografiat. Kuitenkin vähän perinteisempääkin taistelua löytyy elokuvasta, joten kummankin ystäville löytyy jotain. Varsinkin Donnie Yenin ja Jet Li:n yhteenotot ovat todella hienosti suunniteltuja, ja kohtaukset jäävät varmasti mieleen.
Tsui Hark ei ole elokuvassaan säästellyt yksittäisiä hienoja kohtauksia, jotka voisivat olla suoraan maalauksesta otettuja. Näyttelijät tekevät hienoa työtä niin taisteluissa kuin muissakin kohtauksissa. Kun kokonaisuuteen lisätään vielä perinteikkäät, loistavasti tunnelmaan sopivat musiikit, niin Once Upon A Time In China 2 on jatko-osa, joka ei jää edeltäjänsä jalkoihin.
nimimerkki: Nosoki