Kuuluu elokuvataiteen unohtumattomimpiin klassikoihin ja jokaisen pitäisi nähdä tämä elokuva.

3.5.2004 19:58

Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:One Flew Over the Cuckoo's Nest
Valmistusvuosi:1975

Milos Formanin Yksi lensi yli käenpesän oli lähes täydellinen heräteostos. Onneksi en yhtään katunut ostostani. Jack Nicholsonin esittämä pikkukonna R.P McMurphy lähetetään mielisairaalaan. McMurphy on kuitenkin ainakin lähes täysjärkinen mutta rupeaa kuitenkin esittämään hullua. Mielisairaalan epämiellyttävä hoitaja Ratched (Louise Fletcher) joka piinaa potilaita ottaa McMurpyn silmätikukseen kun tämä aloittaa yksityisen sotansa mielisairaalassa.

Yksi lensi yli käenpesän on loistava elokuva joka sisältää monia ikimuistoisia henkilöhahmoja. Chief(Will Stanton) on jättimäinen intiaani koripalloilija ja elokuvan hauskin hahmo, änkyttävä Billy Bibbit (Brad Dourif), pikkuinen Martini (Danny De Vito) ja tietenkin itse R.P McMurphy eli ilmiömäinen Jack Nicholson.

Se viimeinen silaus jäi kuitenkin uupumaan. Yksi lensi yli käenpesän kuuluu elokuvataiteen unohtumattomimpiin klassikoihin ja jokaisen pitäisi nähdä tämä elokuva.

nimimerkki: Cuomi

Arvosteltu: 03.05.2004