Kuvakulmat ovat vinkeitä ja kamera takaa-ajot hurjia.

5.5.2005 20:37

Alkuperäinen nimi:Evil Dead 2 - Dead by Dawn
Valmistusvuosi:1987

Evil Dead II jatkaa siitä mihin edeltäjänsä loppui. Ash (Bruce Campbell) jatkaa taisteluaan demoneita ja kättään vastaa. Apujoukoiksi saapuu lisää porukkaa. Mässäily alkakoon. Sam Raimin ohjaamalla ja yhdessä Scott Spiegelin kanssa kirjoittamalla Evil Dead II:lla oli kovat paineet kun edeltäjä oli täydellinen. Häviääkö jatko-osa edeltäjälleen kuten yleensä? Häpäiseekö se edeltäjänsä niinkuin Robocopin jatko-osat? Vastaus on: Ei todellakaan!

Itse asiassa Evil Dead II on vielä edeltäjäänsä parempi. Tämä johtuu pelkästään siitä, että Raimi sai tehdä siitä enemmän sellaisen kuin edeltäjästä. The Evil Dead oli kauhuelokuva koska sillä hetkellä kauhu ja väkivalta myi hyvin. Jatko-osa on humoristisempi, sarjakuvamaisempi ja toiminnallisempi. Raimin ohjaus on edelleen upeaa katsottavaa. Kuvakulmat ovat vinkeitä ja kamera takaa-ajot hurjia. Huumori istuu hyvin elokuvan tunnelmaan eikä vertakaan ole säästelty.

Näyttelijät eivät ole mitään erityisen hyviä, mutta yksi loistaa! Nimittäin Bruce Campbell. Campbell on oikeasti hyvä näyttelijä, mutta liian harvat tuntuvat sen huomaavan. Sääli. Evil Dead II on hauska, toiminnallinen ja jännittävä. Duo täydentyi trioksi eli Army of Darknessin myötä tästä tuli Evil Dead-trilogia ja maailman paras elokuva trilogia. Ja kakkonen on se paras tällä kertaa.

nimimerkki: Daniel Baldwin

Arvosteltu: 05.05.2005