Kylien tuotannolle vihkiytyneet saavat tästä paketista loistavan elämyksen.

15.12.2002 19:59

Näyttelijät:
Alkuperäinen nimi:Kylie Minogue: KylieFever 2002 in concert - Live in Manchester
Valmistusvuosi:2002

80-luvun loppupuolen englantilainen kevyt konepop oli tuote jota tehtailtiin urakalla liukuhihna -periaatteella. Yksi tuon ajan aikaan saannoksista oli parikymppinen Aussisaippuanäyttelijä Kylie Minogue. Kuin ihmeen kautta Kylie on klaarannut tähän päivään asti omalla sarallaan, muutama 90-luvun laihempi vuosi uran välille mahtuu, mutta Kylli-täti on nykyään suositumpi kuin koskaan. Uusin albumi Fever ja varsinkin sen idiotismia hipova lallatus Can´t get you out of my head ovat muodostuneet hänen uransa kaupallisesti menestyksekkäimmiksi anneiksi.

KylieFever2002 -Live In Manchester DVD-paketti on keikkataltiointi viime kevään massiiviseltä kiertueelta. Kylien musiikki ei tätä katsojaa jaksa kiinnostaa, mutta ilmiönä Kylieta ei oikestaan ole edes voinut välttää. Vahvasti ja erittäin ammattitasoisesti markkinoidusta tuotteestahan on kuitenkin pohjimmiltaan kyse. Tämä paketti on todellinen todiste siitä kuinka sinänsä keskinkertaisestakin aiheesta saadaan loistava paketti. Isketään vain tarpeeksi viisaita päitä yhteen ja läjä fyrkkaa pöytään. Yhtään kuitenkaan Kylietä ja hänen panostaan väheksymättä.

DVD sisältää siis mainitun konsertin kokonaisuudessaan. Mistään ei laadussa ole tingitty. Itse show on genrensä huippuluokkaa. Kuvaus on mainiota, kuin konsertin parhaalta paikalta, ellei paremmalta, seurattavissa. Kylien uran varrelta kuullaan 19 biisiä 15 vuoden ajalta sulassa sovussa. Kaikki uudelleen sovitettuna ajan henkeen, 80-luvusta ei oikestaan ole mitään jäljellä, parempi niin. Pääpaino on kuitenkin uudemmalla tuotannolla. Anamorfinen laajakuva ja DD 5.1 -äänet takaavat äärimmäisen hienon teknisen lopputuloksen.

Kaksituntisen konsertin lisäksi mukana on reilu puolituntinen dokumentti: Feel the fever. Siinä keskitytään nimenomaan nykyhetkeen, Fever-konserttikiertueen valmisteluun. Dokumentti valottaa sopivasti kuinka ammattimaisella asenteella rakennetaan kunnon tuotetta. Dokkarin lisäksi extroissa on osiot: Projections ja Digital gallery. Projections on itse showssa käytettyjen projektiotaulujen lähinnä graafisia esityksiä eri biisien yhteyksissä. Digital gallery sisältää lähinnä promomateriaaliin pohjautuvia kuvia. Extroista mainittakoon erityisesti sama konsertti hieman typistetymmässä muodossa puhtaana CD-versiona. Jos kaikki on livetilanteessa hiottu kohdalleen ja äärimmilleen, miksei sitä siis julkaista myös CD-formaatissa jotta Kylietä voisi myös luukuttaa Datsunissa Citymarketin parkkiksella.

Tämän katsojan korvissa valitettavasti Kylien tuotokset eivät kovin korkealle pisteissä yllä. Asetelmaa nostaa kuitenkin lätyn loistava tekninen taso, joka onneksi on tulossa DVD-formaatteihin jäädäkseen. Aiheesta kiinnostuneet ja Kylien tuotannolle vihkiytyneet saavat tästä paketista loistavan elämyksen, siitä ei ole epäilystäkään. Ammattimainen asenne viehättää populaarikulttuurin tekemisessä aina. Sellaistahan juuri popmusiikin ehkä parhaimmillaan kuuluukin olla: yksinkertaista ja hieman typerääkin?

Arvosteltu: 15.12.2002