Lahjattomampien koomikoiden toteuttamina sketsimateriaali olisi ollut kiduttavaa katsottavaa.

21.5.2005 10:13

Alkuperäinen nimi:Not the Nine O'Clock News - Best Of
Valmistusvuosi:1979

Olen brittihuumorin suuri ystävä. Konttori, Mr. Bean, Huonosti käyttäytyvät miehet, Ruuvit löysällä, Pitkänjussin majatalo, Mennään bussilla sekä kaikkien komediasarjojen isä Monty Pythonin lentävä sirkus ovat suuresti mieleeni ja jo niiden alkuperäiskonseptin miettiminen saattaa aiheuttaa naurukohtauksia. Mutta aina ei brittihuumorissakaan onnistuta. Ei yhdeksän uutiset on selkeä esimerkki tästä. Meno ei ole kokonaisuudessaan kaksista, eikä hauskoja hetkiä tapahdu kertaakaan ja huvittavia hetkiä tulee todella harvoin. Kahdeksan jaksoa mitäänsanomatonta sketsimateriaalia ei ole kivaa katseltavaa. Välillä meno on outoa, eikä huumoria löydy mikrokoopillakaan ja Nelisilmällä on pirun tylsää. En suosittele.

Parisenkymmentä euroa meni suoraan kaivoon, mutta ainakin tuli hiukan brittihuumorin yleissivistystä paikattua, vaikka Ei yhdeksän uutiset ei ansaitse yleissivistykseen kuulumista. Karsea pettymys ja DVD-kokoelmani ehdoton häpeäpilkku. Ekstroja ei tässä ole ja suomi-tekstityksen lisäksi voi valita ruotsin kielen.

Puoli tähteä tulee Mel Smithistä, Rowan Atkinsonista ja Griff Rhys Jonesista, jotka ovat sen verran hauskanoloisia heppuja, että näin tylsän materiaalin katsomisen voi ehkä jotenkin kestää. Tuntemattomampien ja lahjattomampien koomikoiden toteuttamina sketsimateriaali olisi ollut kiduttavaa katsottavaa. Puoli tähteä vahvistuu myös Pamela Stephensonin läsnäololla. Siinä on todella kaunis nainen.

nimimerkki: Nelisilmä

Arvosteltu: 21.05.2005